Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondott Gaskó István a Liga Szakszervezetek élérõl

Nagy Gábor

2016.01.25. 21:28

Gaskó február 18-i hatállyal áll fel az elnöki székbõl.
Az ATV információját a Liga az MTI-nek is megerősítette a szervezet hétfői elnökségi ülése után

A Liga elnöke, Gaskó István a következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát annak a testületnek, amely megválasztotta erre a tisztségre. A szakszervezeti tájékoztatása szerint az elnökség a Liga Tanács ülését február 18-ra hívta össze, a szervezet irányítását addig a társelnök fogja ellátni, miután Gaskó, aki 1996 óta töltötte be ezt a tisztséget, a hétfői ülésen azt is jelezte, hogy a továbbiaknak nem él elnöki jogaival.

Az elnökség Gaskó bejelentését tudomásul vette és felkérte őt, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét; a leköszönő elnök ezt elfogadta. Munkájának eredményeként a Liga Szakszervezetek, mint konföderáció, kiemelt szereplőjévé vált a szakszervezeti mozgalomnak.


Gaskó lemondása mögött egyébként a Bárány Balázzsal, a VDSZSZ Szolidaritás elnökével vívott szakszervezeti háború állhat. Utóbbi ugyanis azt állítja, hogy számlákkal tudja bizonyítani: Gaskó az elmúlt öt év alatt 15 millió forintot autózott el, százezres vacsorákat rendezett a Liga költségén, valamint egy 65 millió forintos kölcsönt is elsikkasztott. Gaskó ezért az őt és az elnökséget ért vádak miatt három feljelentést is tesz a közeljövőben.

(MTI, Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére