Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Légbõl kapott álhír az ellenzékiek és a sorosisták lehallgatási ügye

888.hu

2017.11.23. 19:28

Az e heti HVG címlapos anyagában azt sejteti, hogy ellenzéki politikusokat, újságírókat, sorosista aktivistákat hallgatnak le a szakszolgálatok.

A mobilkommunikációs szolgáltatók a beszélgetéseket semmilyen formában nem rögzítik. Kizárólag un. metaadatok tárolnak (hívó fél, hívott fél, beszélgetés hossza, kommunikációs torony azonosítók stb.) és őriznek meg a törvényi előírások szerinti időtartamig  – nyilatkozta a 888 által megkérdezett kiberbiztonsági szakértő, Hubert Csaba.

Az, hogy az állam kiszervezne ilyen jellegű tevékenységet egy cégnek, teljességgel kizárt, hiszen ezzel bűncselekményt követne el ő maga és az érintett cég is. A telefonlehallgatásnak nagyon szigorúan szabályozott törvényi és jogszabályi keretei vannak, kizárólag a titkos információgyűjtés eszközeként lehet felhasználni. A kivitelezést az NBSZ (Nemzetbiztonsági Szakszolgálat) végzi a megrendelő szerv (AH, IH, KNBSZ, NAV, rendőrség stb.) részére.

Ilyen esetekben minden szolgáltató központjában található egy helyiség, ahová kizárólag az NBSZ munkatársai jogosultak belépni és elvégezni a törvényi felhatalmazás, igazságügyi miniszter által jóváhagyott megfigyelést.

Ha lehallgatnak, semmilyen hangot nem hallasz

Ez mind digitális módon történik, így a megfigyelt személy semmit nem érzékel ebből. A recsegések, visszhangok és más vonali problémák kizárólag a vonalminőség-romlás következtében és a technológiai sajátosságok miatt bekövetkező problémák, melyek nem köthetőek a lehallgatáshoz.

Egyéb esetekben, ha egy magáncég végezne telefonlehallgatást, azt kizárólag úgy tudná megtenni, hogy folyamatosan a célszemély környezetében levő mobil bázisállomások közé kellene telepítenie a saját eszközeit. Ezt hívják un. közbeékelődéses támadásnak. Egy ilyen lehallgatás kivitelézése egyrészt nagyon bonyolult, másrészt rendkívül költséges.

A szakértő véleménye szerint, teljességgel kizárt, hogy a HVG által meg nem nevezett személyeket szándékosan lehallgassa bárki is, sokkal inkább valamilyen vonalminőség-, szolgáltatásromlásról vagy kitalációról beszélhetünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére