Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közpénzen náculhatnak a Jobbik szavazói?

Sümeghi Lóránt

2016.08.22. 11:58

Több alapítvány segítségével juttatja el országgyûlési párttámogatásának egy részét a Jobbik annak a mozgalomnak, mely neonáci emléktúrákhoz adja a nevét, és melynek egyes tagjai leplezetlenül éltetik a Hitler-kultuszt.

A magát átlátható finanszírozású és korrupcióellenes pártnak beállító Jobbik, Volner János áfacsalásos ügyletei után, ismét magyarázkodásra szorulhat. Ugyanis súlyos vádak merültek fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom körül.

Nemcsak gazdasági, hanem morális értelemben egyaránt.

A vádak alapján jogosan feltételezhető, hogy a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része, több, a párthoz köthető alapítványon keresztül egy olyan szervezet finanszírozását segíti elő, amely alsó hangon militáns jellegű, nem mellesleg etikailag vállalhatatlan.

Fegyverek, Hitler-kosztüm és a Waffen SS

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a radikális Jobbik egyik szatellitszervezeteként tevékenykedik annak ellenére, hogy önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja. Ezzel szemben az igazság az, hogy több vezetőségi tag most is a Jobbik színeiben politizál, név szerint:

  • Toroczkai László - a Jobbik alelnöke; Ásotthalom polgármestere - a HVIM örökös vezetőségi tagja
  • Magvasi Adrián - a Jobbik választókerületi elnöke; volt képviselőjelöltje, az alfahir.hu főszerkesztője - a HVIM vezetőségi tagja
  • Fodor Tamás György - a Jobbik közép-európai kapcsolatokért felelős munkatársa - a HVIM vezetőségi tagja
A szervezet tökéletes gyűjtőtégelyként funkcionálhat a magukat hazafinak aposztrofáló, neonáci identitással szimpatizáló, amatőr fegyverszakértőknek.

Ugyanis a HVIM közreműködésével megszervezett Attila-védvonal emléktúra nevű eseményen többek között, akadt olyan Jobbik-rajongó is, aki Hitler-kosztümben pózolt. 

Azonban nemcsak egyetlen ilyen szélsőséges eset látott már napvilágot.

A jobbikos HVIM rendszeresen szervez olyan táborokat is, melyeken a Farkasok nevű, honvédelmi ismereteket oktató, félkatonai jellegű csoportosulás sorozatlövő fegyvereknek álcázott, replika géppisztolyokkal gyakorlatozik.

A Farkasok gyakorta jelennek meg a jobbikos HVIM által megrendezett Nemzeti Ifjúsági Táborban is, melyen elmondásuk szerint "modern harcászoknak öltöznek be." Mi több, ebben a táborban masszív neonáci tagoknak is helyet szorítanak, akik vállaltan reklámozzák a Waffen SS iránt érzett elkötelezettségüket.

A HVIM által szervezett tábor nyilvános közösségi oldalán névvel és fényképpel együtt, leplezetlenül feltüntetik a jobbikos rajongókat, akikről pár kattintás után megdöbbentő részletek derülnek ki a nácizmus és a Waffen SS iránt érzett szimpátiájukról

Hogyan kapcsolódik össze a közpénz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal?

Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már - közérdekű adatigénylés révén -, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványba (GYMA) csatornázza be.

Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a HVIM-hez hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány többek között a párt sajtóját is lélegeztetőgépen tartja, név szerint a Barikád magazint és az Alfahírt is.

A HVIM honlapján feketén-fehéren szerepel, hogy "a Hatvannégy Vármegye Alapítvány a mozgalom (HVIM - a szerk.) számos tevékenységének támogatása mellett önálló kezdeményezésű ügyeket is támogat, megvalósít."

Magyarán a Jobbik országgyűlési párttámogatásának egy része, az ominózus alapítványi láncon keresztül lényégeben akadálytalan módon köthet ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezében.

A mozgalom jóvoltából pedig a korábban leközölt képek alapján vállalhatatlan rendezvények lebonyolítására kerül sor.

Mindezt természetesen az adófizetők pénzéből.


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére