Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László: Identitásrombolók és -védők küzdelme zajlik Európában

Ányos Miklós

2019.10.31. 16:28

Identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben – mondta az Országgyűlés elnöke, a magyar kereszténydemokrácia 75 éves fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban.

A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott:

mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete.

A házelnök hangsúlyozta, mindezek ismeretében és tapasztalatában kellő szerénységgel, de jó szívvel mondhatják, hogy a kereszténydemokratákkal együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze, mely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, melyek Európát és benne Magyarországot fenyegetik.

Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, melynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak.

Kövér László az egyetemes kereszténydemokrata gondolatot, a liberális politikai gondolatot és a fasiszta, illetve kommunista gondolatot összehasonlítva úgy vélte, a kereszténydemokrata gondolat az egyedüli, amely a múlt, a jelen és jövő idődimenzióiban természetes és egymásba fonódó közösségekként értelmezik az emberi társadalmat. A kereszténydemokrata gondolatban az élők, az elhunytak és a még meg nem születettek olyan közösséget alkotnak, melyet családi, hitbéli, nemzeti, nyelvi kulturális kötelékek fűznek össze, és amelynek egyensúlyát az egyéni és közösségi jogok mellett, ezek kötelezettségeinek gyakorlása is biztosítja, valamint az a tudat, hogy saját emberi létünk és akaratunk fölött létezik egy örök teremtő erő.

Hozzátette, az egyetemes kereszténydemokrata mondanivalót három szóban lehet összefoglalni.

Isten, haza, család. Ebben a három szóban minden benne van, amiért emberként érdemes élni, és magyar politikusként érdemes küzdeni a XXI. században is

- jelentette ki a házelnök, egyben arra figyelmeztetve, hogy küzdelemben a jövőben sem lesz hiány.

Hangsúlyozta, a múltból megtanulhatták, hogy az emberi észbe vetett hittel visszaélő szekuláris haladáskultusz jegyében politikai uralomra törők a politikában miként ásták alá a keresztény gondolat hatóerejét, és a XX. században miként torkollott mindez két világháborúba és két totalitárius diktatúrába. Kövér szerint a jövőben az a veszély fenyegeti Európát, hogy az emberi identitással visszaélők, egy újabb haladáskultusz jegyében igyekeznek minden akadályt elhárítani politikai uralmuk útjából. Úgy vélte, hogy ezt az Isten, a haza és a család kiiktatásával akarják elérni. A házelnök szerint az újabb haladáskultusz fedőneve ezúttal nem humanizmus, hanem az úgynevezett transzhumanizmus, amelynek hirdetői azt vallják, hogy a XXI. században a műszaki fejlődés olyan gyors, hogy az emberi identitás csak akadálya lehet a további fejlődésnek, ezért mindenkinek úgynevezett fluid identitást, vagyis identitásnélküliséget ajánlanak.

Az emberi értéktudat szétveréséhez a nemi, családi, nemzeti és vallási identitás szétzilálásán keresztül vezet az út, ezen az úton ugyanis szétrombolhatók mindazon intézmények (a család, a nemzeti államok és a keresztény egyházak), melyek az emberi önazonosság legfontosabb alkotóelemeit hivatottak erősíteni és oltalmazni. Arra is figyelmeztetett, hogy a közösséginek mondott média, az úgynevezett mesterséges intelligencia és a kvantumfölény eléréséért vívandó verseny XXI. századi világában, az Istenétől, hazájától és családjától megfosztott emberekre korábban sohasem tapasztalt, csontig ható és lélekemésztő magány leselkedik.

A házelnök felidézte Ludwig Erhard, kereszténydemokrata politikus 1957-ben írott, a német és az európai szociális piacgazdaságot eszmeileg megalapozó Jólétet mindenkinek című könyvét, és reményét fejezte ki, hogy a következő nehéz évtizedekben egy újabb katartikus hatású európai kereszténydemokrata politikai gondolat és alapmű fog születni, melynek címe akár lehetne a Közösséget mindenkinek.

Kövér László az elmúlt hetvenöt év súlyos próbatételek alá vetett, de talpon maradó magyar kereszténydemokrácia történelmi eredményének, elégtételének és kárpótlásának tartotta, hogy a KDNP 2010-ben, a választók döntése értelmében alkotó részese lehetett Magyarország alkotmányozó többségének, és azóta is cselekvő részese a haza és a nemzet felemelését biztosító politikának.

Büszkék lehetnek minderre, és köszönjük mindezt önöknek az Istenben, hazában és családban hívő minden magyar ember nevében!

Kijelentette, együtt olyan politikai erő vagyunk, amely a választópolgárok akarata szerint képes megvédeni Magyarországot, képes megerősíteni a közép-európai együttműködést, és képes ezáltal hozzájárulni Európa – a gyermekeink és unokáink biztonságos élete szempontjából elengedhetetlen – politikai és szellemi megújulásához is.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor levélben gratulált az új győri polgármesternek

Orbán Viktor levélben gratulált az új győri polgármesternek

Az időközi polgármester-választást megnyerő Dr. Dézsi Csaba András a Facebookon tette közzé a miniszterelnöktől kapott levelét.

Az Újpest belga tulajdonosának figyelmébe: halálos fenyegetést kapott a Manchester United alelnöke

Az Újpest belga tulajdonosának figyelmébe: halálos fenyegetést kapott a Manchester United alelnöke

Egy szinten túl már nem lehet packázni a szurkolókkal. Sem Angliában, sem máshol...

„Orbán csődbe viszi a gazdaságot”: minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon

„Orbán csődbe viszi a gazdaságot”: minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon

Ilyen magas foglalkoztatási szintet még nem mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), mint a tavalyi negyedik negyedévben – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a legfrissebb adatokat értékelve.

Nincs új a nap alatt: fake newst terjesztett a TASZ a KESMA ügyében

Nincs új a nap alatt: fake newst terjesztett a TASZ a KESMA ügyében

Megtévesztő közleményt adott ki a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű liberális gittegylet a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) létrejöttével kapcsolatban.

„A kormány hatmilliárd forintot ígért Tarlósnak a Lánchíd felújítására, és ezt tartja”

Erről Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos posztolt a Twitteren.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére