Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László: Identitásrombolók és -védők küzdelme zajlik Európában

Ányos Miklós

2019.10.31. 16:28

Identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben – mondta az Országgyűlés elnöke, a magyar kereszténydemokrácia 75 éves fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban.

A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott:

mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete.

A házelnök hangsúlyozta, mindezek ismeretében és tapasztalatában kellő szerénységgel, de jó szívvel mondhatják, hogy a kereszténydemokratákkal együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze, mely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, melyek Európát és benne Magyarországot fenyegetik.

Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, melynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak.

Kövér László az egyetemes kereszténydemokrata gondolatot, a liberális politikai gondolatot és a fasiszta, illetve kommunista gondolatot összehasonlítva úgy vélte, a kereszténydemokrata gondolat az egyedüli, amely a múlt, a jelen és jövő idődimenzióiban természetes és egymásba fonódó közösségekként értelmezik az emberi társadalmat. A kereszténydemokrata gondolatban az élők, az elhunytak és a még meg nem születettek olyan közösséget alkotnak, melyet családi, hitbéli, nemzeti, nyelvi kulturális kötelékek fűznek össze, és amelynek egyensúlyát az egyéni és közösségi jogok mellett, ezek kötelezettségeinek gyakorlása is biztosítja, valamint az a tudat, hogy saját emberi létünk és akaratunk fölött létezik egy örök teremtő erő.

Hozzátette, az egyetemes kereszténydemokrata mondanivalót három szóban lehet összefoglalni.

Isten, haza, család. Ebben a három szóban minden benne van, amiért emberként érdemes élni, és magyar politikusként érdemes küzdeni a XXI. században is

- jelentette ki a házelnök, egyben arra figyelmeztetve, hogy küzdelemben a jövőben sem lesz hiány.

Hangsúlyozta, a múltból megtanulhatták, hogy az emberi észbe vetett hittel visszaélő szekuláris haladáskultusz jegyében politikai uralomra törők a politikában miként ásták alá a keresztény gondolat hatóerejét, és a XX. században miként torkollott mindez két világháborúba és két totalitárius diktatúrába. Kövér szerint a jövőben az a veszély fenyegeti Európát, hogy az emberi identitással visszaélők, egy újabb haladáskultusz jegyében igyekeznek minden akadályt elhárítani politikai uralmuk útjából. Úgy vélte, hogy ezt az Isten, a haza és a család kiiktatásával akarják elérni. A házelnök szerint az újabb haladáskultusz fedőneve ezúttal nem humanizmus, hanem az úgynevezett transzhumanizmus, amelynek hirdetői azt vallják, hogy a XXI. században a műszaki fejlődés olyan gyors, hogy az emberi identitás csak akadálya lehet a további fejlődésnek, ezért mindenkinek úgynevezett fluid identitást, vagyis identitásnélküliséget ajánlanak.

Az emberi értéktudat szétveréséhez a nemi, családi, nemzeti és vallási identitás szétzilálásán keresztül vezet az út, ezen az úton ugyanis szétrombolhatók mindazon intézmények (a család, a nemzeti államok és a keresztény egyházak), melyek az emberi önazonosság legfontosabb alkotóelemeit hivatottak erősíteni és oltalmazni. Arra is figyelmeztetett, hogy a közösséginek mondott média, az úgynevezett mesterséges intelligencia és a kvantumfölény eléréséért vívandó verseny XXI. századi világában, az Istenétől, hazájától és családjától megfosztott emberekre korábban sohasem tapasztalt, csontig ható és lélekemésztő magány leselkedik.

A házelnök felidézte Ludwig Erhard, kereszténydemokrata politikus 1957-ben írott, a német és az európai szociális piacgazdaságot eszmeileg megalapozó Jólétet mindenkinek című könyvét, és reményét fejezte ki, hogy a következő nehéz évtizedekben egy újabb katartikus hatású európai kereszténydemokrata politikai gondolat és alapmű fog születni, melynek címe akár lehetne a Közösséget mindenkinek.

Kövér László az elmúlt hetvenöt év súlyos próbatételek alá vetett, de talpon maradó magyar kereszténydemokrácia történelmi eredményének, elégtételének és kárpótlásának tartotta, hogy a KDNP 2010-ben, a választók döntése értelmében alkotó részese lehetett Magyarország alkotmányozó többségének, és azóta is cselekvő részese a haza és a nemzet felemelését biztosító politikának.

Büszkék lehetnek minderre, és köszönjük mindezt önöknek az Istenben, hazában és családban hívő minden magyar ember nevében!

Kijelentette, együtt olyan politikai erő vagyunk, amely a választópolgárok akarata szerint képes megvédeni Magyarországot, képes megerősíteni a közép-európai együttműködést, és képes ezáltal hozzájárulni Európa – a gyermekeink és unokáink biztonságos élete szempontjából elengedhetetlen – politikai és szellemi megújulásához is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez történt ma

Ez történt ma

Mai legfontosabb írásaink egy cikkben.

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

A Volánbusz flottájának minőségi cseréje folyamatos, a 2018 ősze óta beszerzett új járművek száma az év végére megközelíti a kilencszázat – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az ITK Holding autóbusz-átadó ünnepségén.

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Varga Judit is nyilatkozott a mai Politicóban megjelent lejárató cikkről.

Na, ki hívta ki a terrorelhárítást egy mókusra vadászó műanyagpisztolyos srácra?

Na, ki hívta ki a terrorelhárítást egy mókusra vadászó műanyagpisztolyos srácra?

Alyssa Milano, antifasiszta hollywoodi sztár. Pár nappal korábban még arról tweetelt, hogy „Defund the police”. Ha Hollywood nem lenne, ki kéne találni.

Az EU szétverésével vádolja Orbánt a Politico – Kovács Zoltán: Kösz a bókot!

Az EU szétverésével vádolja Orbánt a Politico – Kovács Zoltán: Kösz a bókot!

Kovács Zoltán helyretette a Politico magyar származású liberális újságíróját, aki azt állítja, Orbán tette tönkre az Európai Parlamentet. Ezek szerint még a nyugati sajtó szerint sem működőképes az EP.

Hoppá! Újabb gigászi bukta: drogos balosokról borít a sofőr a Hír TV-ben

Hoppá! Újabb gigászi bukta: drogos balosokról borít a sofőr a Hír TV-ben

Exkluzív anyaggal jelentkezik pénteken a Hír TV Informátor című műsora.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére