Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László elárulta, hogyan maradhatnak talpon az európai nemzetek és államaik

888.hu/MTI

2022.10.08. 20:40

Kövér László szerint az európai jövőért folytatott küzdelemben a legélesebb fegyver a józan ész és a tiszta lelkiismeret. Az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Nagytusnádon beszélt erről szombat délután a magyar állam támogatásával felépített Szent Rita napközi foglalkoztató avatásán.

 

Kijelentette: a magyarok és a székelyek, a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében nemcsak magukért küzdenek,

 

hanem azért, hogy Európa a jövőben is az európai embereké maradjon; azért, hogy Európa ura maradjon saját érdekeinek, saját anyagi és szellemi erőforrásainak; azért, hogy a kereszténység megtartó lelki és kulturális erő maradjon minden európai nemzet számára; azért, hogy az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló oltalmazó család a társadalom építőköve maradjon.”

 

Úgy vélte: a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében vívott küzdelem célja az is, hogy minden európai embert megillessen elődei anyanyelve, kultúrája és szülőföldje otthonossága szabad megöröklésének a joga, valamint az, hogy ezt szabadon továbbadhassa utódainak.

Kövér László szerint csak így maradhatnak talpon az európai nemzetek és államaik, és csak ezáltal lehet igazi európai béke. Úgy vélte, minden felavatott óvoda, napköziotthon, iskola, amely teljesíti Istentől rendelt feladatát, az élet kultúráját erősíti, és ezzel a megmaradás ügyét szolgálja.

 

Az ünnepségen Csont Ede plébános felidézte: az egyház egy régi csűr helyére építette fel a magyar állam 182 millió forintos támogatásával a napközi foglalkoztatót, melyet úgy terveztek meg, hogy megőrizze a csűr alakját. Kijelentette: azzal, hogy a tusnádiak ragaszkodnak nyelvükhöz, kultúrájukhoz, hitükhöz, szülőföldjükhöz, nem válnak sem Románia, sem a magyar nemzet másodrendű polgáraivá.

A napközi foglalkoztató a helyi óvoda és iskola épületének közelében épült fel. Mindkét intézmény gyermekei számára délutáni foglalkozásokra biztosít teret. Molnár József polgármester azt tartotta kihívásnak, hogy rávegyék a román államot a működési költségek részleges fedezésére.
Az új épületet Kovács Gergely gyulafehérvári érsek áldotta meg.

Délután búcsú keretében az érsek áldotta meg az 1818-ban épült nagytusnádi Szent Ferenc-templomot, amelyet 2015 és 2022 között az Európai Unió, valamint a magyar és a román állam támogatásával újítottak fel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére