Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kötelező lesz az oltás felvétele az egészségügyi dolgozóknak

888.hu

2021.07.29. 22:00

A koronavírus-járvány további hullámainak megfékezése és a betegek védelme érdekében az egészségügyi dolgozóknak mostantól már kötelező a védőoltás felvétele – közölte csütörtök este a koronavirus.gov.hu.

 

Magyarországon az oltási program tavaly december végén az egészségügyi dolgozók oltásával indult, akiknek túlnyomó része fel is vette a vakcinát, csak kevesen maradtak, akik még nem olttatták be magukat.

Most őket is a védőoltás felvételére kérjük”

– olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Az egészségügyben dolgozók ugyanis fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek, és egyúttal forrásai lehetnek a vírus közösségi terjedésének. „Oltásukra saját egészségük és a betegek egészségének védelme érdekében is szükség van” – fogalmaztak.

A részletekről közölték, hogy az egészségügyi dolgozók kötelező oltását a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is támogatja, és azt az Országos Kórházi Főigazgatóság is indokoltnak tartja, mind az ágazatban dolgozók, mind a betegek és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében.

A védőoltás felvétele minden még be nem oltott egészségügyi dolgozónak kötelező.

A tájékoztatás kiemelte, hogy legkésőbb szeptember 1-jéig fel kell venniük a vakcina első dózisát.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást, és meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

A munkáltató felszólíthatja az egészségügyi dolgozót arra, hogy igazolja a védőoltás felvételét, és arra is, hogy a védőoltást a határidőig felvegye, illetve az az alóli mentességet megalapozó orvosi szakvéleményt bemutassa.

Az egészségügyi dolgozóknak ezúton is köszönjük a példamutató helytállást, amit a járvány elleni küzdelemben nyújtottak, és azt, hogy jó példát mutatva túlnyomó többségük az elsők között vette fel a védőoltást”

– áll a közleményben, amely arról is beszámol, hogy azok az egészségügyi dolgozók, akik több mint négy hónapja kapták meg a második oltást, már a harmadik adag vakcinát is kérhetik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére