Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa: a magyar határzár jól mûködik

Nagy Gábor

2016.07.18. 18:08

A politikus szerint a két hete életbe lépett intézkedéseknek köszönhetõen a magyar (és az Európai Uniós) határ védelme teljessé vált, a hatóságok pedig kiválóan végzik a munkájukat.

Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület kihelyezett ülése után nyilatkozott Röszkén.

A politikus elmondta, hogy a magyar határzár jól működik, Szerbia irányából hazánkba és az unió területére senki nem tud illegálisan belépni. Kifejtette továbbá, hogy a magyar határon zajló eljárások teljesen rendezettek, a tranzitzóna jól működik, a kiépített kapacitások megfelelőek. Itt mindenki beadhatja menedékkérelmét, amelyet elbírálnak a magyar hatóságok.

Azokat az illegálisan érkezőket, akiket a határtól számított nyolc kilométeres sávban elfognak, a magyar hatóságok visszakísérik, és útbaigazítják a tranzitzóna felé, ahol beadhatják kérelmüket – mondta Kósa. Később hozzátette: svéd és finn hatóságok is érkeztek már Röszkére az ottani tranzitzóna működését tanulmányozni.

A migránsok nem együttműködőek

A menekültek 95 százaléka nem együttműködő. Sokan eltitkolják, hogy van személyazonosító okmányuk, többségük pedig hamis adatokat ad meg, például arról, hogy honnan származik. A bizottsági elnök azt is mondta: a tranzitzónában megjelentek 70 százalékát már regisztrálták valamely uniós tagállamban, vagyis ezeket a kérelmeket ezen országokban kellene elbírálni.

(Híradó)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére