Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté: félre kell tenni a politikai ellentéteket!

888.hu

2020.03.22. 09:30

A politikai ellentéteket most félre kell tenni, egy üggyel kell foglalkozni, a koronavírus elleni védekezéssel, az emberek egészségének megőrzésével és az emberi élet védelmével – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté hangsúlyozta, bízik abban, hogy az ellenzéki pártok is támogatják, hogy az Országgyűlés kedden megszavazhassa a koronavírussal kapcsolatos törvényjavaslatot. A házszabálytól eltéréshez hétfőn négyötödös támogatásra van szükség.

Elmondta, az igazságügyi miniszter által benyújtott törvényjavaslat megerősíti a kormányzat eddigi intézkedéseit és meghosszabbítja a március 11-én 15 napra kihirdetett veszélyhelyzetet. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról a parlamentnek kell döntenie.

Kocsis Máté szerint ebben a helyzetben a kormány mozgásterét az Országgyűlésnek növelnie kell, meg kell adni minden támogatást a kormány számára, hogy cselekedhessen.

Úgy fogalmazott, rendkívül konstruktívnak mondható egyeztetésen vannak túl az ellenzéki pártokkal, és jó fordulatnak tartja, hogy az ellenzéki frakciók megértették, a helyzet azt kívánja, hogy félretegyék a politikai vitákat.

Az ellenzék több javaslattal is élt, „egyiket-másikat” megfogadták, volt, amelyik be is került már a benyújtott törvényszövegbe is, például hogy a kormány az országgyűlési felhatalmazást a szükséges mértékben gyakorolja csak – mondta.

Hozzátette, volt, amiben még szeretnének egyeztetni az ellenzéki pártok, erre hétfőn lehetőségük lesz.

A törvényjavaslatban szerepel a büntető törvénykönyv kiegészítése is, ami Kocsis Máté szerint alapvetően két fő pontot tartalmaz: a járványügyi intézkedéssel szembeni negatív állampolgári magatartást szankcionálná, illetve a rémhírterjesztés új fajtáját nevezné meg.

Azt mondta, erre az élet adott szükséget, az elmúlt hetekben és napokban a médiafogyasztók körében világossá vált, hogy mekkora jelentősége van annak veszélyhelyzetben, hogy pontos információk hangozzanak el és csak hiteles hírforrások kapjanak teret. Óriási károkat okozhat, sőt emberi életekbe kerülhet, ha valaki rémhíreket terjeszt, és ez kezd elharapózni – emelte ki.

A Belügyminisztérium és a rendőrség eddig hatékonyan lépett fel a rémhírterjesztők ellen, számos olyan elkövetőt elfogtak, akik ilyen híreket – például a Budapest lezárásáról szóló álhírt – terjesztettek. A rémhírterjesztésre vonatkozó büntető törvénykönyvi szabályozást tovább kell szigorítani – fogalmazott.

A 444.hu egyik pénteki, háziorvosok védőfelszereléseiről szóló híre kapcsán Kocsis Máté azt mondta: az oldalt önmagában „uszító, rosszindulatú nem komolyan vehető” álhírportálnak tartja. Ha valaki ezekben a napokban is az emberek megtévesztésén és hergelésén dolgozik, az nem jár el helyesen – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére