Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kocsis Máté: A pedofilellenes törvény elfogadása után egy rémálom lesz az elkövetők élete

888.hu - Magyar Nemzet

2021.05.29. 11:30

Az alaptörvény által megszabott kereteken belül a lehető legszigorúbb jogszabályt alkották meg a pedofília visszaszorítására – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Fidesz frakcióvezetője.

 

Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy a pedofilellenes törvénnyel „elmentek a falig”. Kiemelte, hogy ezután a gyermekpornográfia egyes minősített eseteinél, például ha 12 évnél fiatalabb személlyel szemben erőszakot vagy sanyargatást alkalmazva követik el ezt a bűncselekményt, a tett az emberöléssel azonos elbírálás alá esik majd.

 

Magyarul: húsz évet is kaphat az illető úgy, hogy nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani, mert a bíróságnak nem lesz erre lehetősége. A törvényjavaslat szigorúságát egyébként szerintem az is jól mutatja, hogy a liberális mainstream kritizálja azt.”

– tette hozzá.

Elmondta, hogy a törvény megalkotása „nagyon összetett feladat volt”, mert nemcsak a pedofilellenes szabályozást, hanem a teljes gyermekvédelmi rendszert át kellett tekinteniük. A járványhelyzet is rengeteg feladatot rótt az államra, így úgy látja, hogy átlagos tempóban képszült el az előterjesztésük.

A pedofil-nyilvántartással kapcsolatban ismertette, hogy azzal lehetőség nyílik a szülőknek, hozzátartozóknak és a gyermek felügyeletét ellátóknak, hogy megnézzék, van-e a gyermek közelében pedofil. Az ügyfélkapun keresztül lehet majd leellenőrizni, melybn szerepelni fog az elkövető arca, lakcíme és a korábban elkövetett bűncselekmény egyes adatai.

 

Ezek az adatok jelenleg is szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban. Ezt a szegmenst most megismerhetővé tesszük az állampolgároknak.

– mondta Kocsis Máté.

Ezzel, valamint az egyéb, jelentős szigorításokkal úgy látja, hogy az elrettentés terén ennél többet nem lehet tenni.

Az új jogszabály célja – és ezért is jó, hogy ekkora nyilvánosságot kap a dolog –, hogy jusson el minden pedofilhoz, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűneik ezentúl az egész életükre rányomják a bélyegüket.”

 

Arról, hogy mi a véleménye a Fidesz frakcióvezetőjének a baloldal „kaletázásáról”, valamint hogy miért látja úgy a főpolgármestert mint Gyurcsány Ferenc bábja, ITT lehet megtekinteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére