Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdetét vette a rendészeti alapkiképzés

888.hu

2016.08.25. 11:58

A szeptemberben induló tanévre 274-en nyertek felvételt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának nappali munkarendes képzéseire, akik közül 230-an már megkezdték a rendészeti alapfelkészítés intenzív, öthetes szakaszát a rendvédelmi tisztté válás útján.

A felkészülés heteiben szoros napirendnek megfelelően a Rendvédelmi Tagozat rendészeti kiképzői és gyakorlati oktatói, valamint 22 fő hallgatói kiképző gondoskodik az újoncok képzéséről. Ennek keretében szolgálati alapismeretek oktatása zajlik, melynek során a rendvédelemre jellemző fegyelem, pontosság, a hivatásos léthez kötődő gondolkodásmód, valamint a hivatástudat kialakítására és erősítésére, a fizikai kondíció fejlesztésére helyezik a hangsúlyt a rendészeti kiképzők.

Szeptembertől lehet határvadásznak jelentkezni

Hat hónapos kiképzést kapnak azok, akik határvadásznak jelentkeznek szeptembertől a készenléti rendőrségnél – jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány. Megfelelő létszám esetén novemberben indulhat az első képzés, és a frissen végzett határvadászok legkorábban jövő májusban kezdhetik szolgálatukat.

A kormány korábbi döntése értelmében 3000 fős létszámbővítést írtak elő a készenléti rendőrségnek, mert nem várható, hogy a bevándorlási nyomás csökken Európa határain, és a magyar határ őrizete jelentősebb rendvédelmi erőket köthet le. Az új határvadász-jelöltek két modulból, képzési szintből álló kiképzésen vesznek részt, és hat hónap után úgynevezett járőrtársként kezdhetik a szolgálatot a készenléti rendőrség valamelyik határvadász bevetési osztályán.

A hat hónapos kiképzés nem jelent gyorsított képzést, nem félkész rendőrök lesznek –válaszolta Papp Károly az Origo kérdésére. A frissen végzett határvadász járőr teljes jogú rendőrként áll szolgálatba – azaz akár fegyvert is használhat olyan helyzetben, amelyben erre a törvény feljogosít egy rendőrt –, de csak járőrvezető mellett teljesíthet majd szolgálatot a határon.

A határvadász jelöltek az első két hónapos alapképzésre havi bruttó 150 ezer forintos fizetést kapnak majd, ha pedig sikeres záróvizsgát tesznek, és állományba kerülnek, 220 300 forintos bruttó bérre számíthatnak egyéves próbaidőre. A fizetés mellé béren kívüli juttatás is jár. 

(MTI, NKE, Origo)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére