Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kásler: Februárban jön az egészségügyi dolgozók emelet bére

888.hu

2022.02.05. 18:00

A kormány minden idők legnagyobb béremelését hajtja végre az egészségügyi ágazatban. Nagy öröm számomra, hogy miniszterségem alatt került sor erre a korszakalkotó béremelésre – mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében, amelyben a béremeléseken túl beszélt az aktuális járványhelyzetről, az oltások fontosságáról, valamint reagált a baloldal támadásaira is.

Több nyugat európai országban rendkívül magas volt a fertőzési arány. A tárcavezető példának hozta fel Izraelt, ahol először érték el a magas átoltottságot, mégis napi több tízezer a fertőzöttek száma. Az átoltottságot viszonylag régen érték el és eltelt az a bizonyos 4-6 hónap, amíg az utolsó oltás utáni védettség határozottan csökken. Ezt a negyedik oltással úgy tűnik, hogy tudják pótolni.

Két nagyon felkészült, magasan kvalifikált kutatócsoportot kezdeményeztem. Az egyik az immunológiai viszonyokat mind az 5 vakcina esetében az idő lefutásában vizsgálja.

Ezt meg tudjuk mondani 2 oltás után, és meg tudjuk mondani a harmadik oltás után is, mert eltelt annyi idő, hogy az adatokat értelmezni, értékelni lehessen.

A fertőzés esélye az oltatlan, illetve a betegségen át nem esettekhez képest a kétszer oltottak körében 52 százalékkal kedvezőbb. A háromszor oltottak körében 80 százalékkal kedvezőbb a helyzet. A kórházba kerülés rizikóját nézzük, akkor az oltatlanokhoz képest a kétszer oltottak – persze a megadott 4 hónapon belül – 68 százalékkal vannak kedvezőbb helyzetben, a háromszor oltottak pedig 87 százalékkal. Ha a koronavírus miatt meghaltak esetében nézzük ugyanezeket a számokat, akkor az oltatlanokhoz képest a kétszer oltottak 80 százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg, a háromszor oltottak pedig 93 százalékkal jobb helyzetben vannak.

Kásler Miklós

újra felhívta a figyelmet a harmadik oltás fontosságára.

Kunetz úr kétségbe vonja a német egészségügyi miniszter, Jens Spahn úr nyilatkozatát. A napokban Kunetz Zsombor hazugnak nevezte Kásler Miklóst azért, mert korábban említette, hogy onkológiai tevékenységek álltak le Németországban a koronavírus járvány miatt. Hozzátette: Ez tény kérdése, ennek utána lehet nézni. Nekem annyi maradt, hogy megtegyem a jogi lépéseket – hangsúlyozta.

Nagy öröm számomra, hogy miniszterségem alatt került sor erre a korszakalkotó béremelésre – mondta Kásler Miklós arra, hogy februárban érkezik az egészségügyi dolgozók emelt bére.

A beszélgetés végén az Úszó Nemzet Program alprogramjaként elindult „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” programmal kapcsolatban kiemelte: a sportnak rendkívül nagy szerepe van daganatos, megbetegedések megelőzésében, ezért is hirdették meg miniszteri hivatása elején, hogy az óvodától kezdve az élete végéig mindenki mozogjon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére