Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony stábja lenyúlásokról, alkoholizmusról és strómanokról beszélgetett

Sümeghi Lóránt

2019.10.11. 12:30

Újabb kispesti hangfelvételeket mutatott be a Magyar Nemzet leleplezősorozata.

A lap szerint Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő és barátai különleges anekdotákkal szórakoztatták egymást az átmulatott estéiken. A hangfelvételekről szóló cikksorozatuk utolsó részé­ben ezekből mutatnak be néhányat. Mint ismert, a közelmúltban olyan kép- és hangfelvételek jutottak a Magyar Nemzet birtokába, amelyeken főként a XIX. kerületi polgármester, Gajda Péter bizalmasa mesél a helyi ügyekről, „kólának” nevezett fehér por és alkohol elfogyasztása közben. De a beszélgetéseken felbukkan egy vállalkozó és korábbi, valamint jelenleg is aktív baloldali politikusok.

MSZP-s strómanok

Amikor a beszélgetőtársak között szóba került, hogy Kránitz Krisztián önkormányzati képviselő nem indulhat újra az őszi választáson, mivel kiszavazta a tagság, akkor az egyik megszólalónak Szanyi Tibor korábbi MSZP-s EP-képviselő esete jutott eszébe. Emlékezetes: a tavaszi európai parlamenti választáson a szocialista párt története legrosszabb eredményét érte el, és csupán egyetlen képviselőt küldhetett az ­EP-be. Ekkor a párton belül kitört a harc Szanyi és Ujhelyi István között, amelyben végül Szanyi húzta a rövidebbet.

A felvétel szerint az egyik megszólaló arról beszélt, hogy Szanyinak nagyon hiányozhat a havi kettő-négymillió forintos brüsszeli fizetés. Lackner Csaba pedig felfedi, hogyan keresnek ennél is többet a szocialista párt euró­pai parlamenti politikusai.

Itt a vége: a kampány legnagyobb vesztese Karácsony Gergely és az ellenzéki összefogás

HJGY: Hogyan értékelnéd a választási felkészülést és kampányt a pártok részéről? Ha jól tudom az ellenzéknek nem sikerült mindenhol jelöltet állítania az „összefogás„ ellenére sem. Hogy sikerült a mozgósítás a pártoknál? Tóth Erik: A mozgósítás hatékonyságát csak a választási végeredmények tükrében lehet megítélni. A korábbi tapasztalatok mind a 2014-es önkormányzati, mind a 2018-as országgyűlési, de [...]

„A tanácsadói kört azt mindig úgy csinálják, hogy ugye sajnos ez a szocialista pártra igaz, hogy neked van mondjuk EP-képviselőként lehetőséged négy embert alkalmazni. Erre alkalmazod jó drágán, és majd berakod a strómanokat, akiknek a fizetésének a 60-70 százalékát leszeded” – mondja Lackner. Egy ismeretlen beszélő szerint: „Ők is megkapják a pénzt, és mindenki boldog. Szép ez az ország, b88szdmeg.”

Lackner szerint Gyurcsány alkoholista

Lackner az egyik felvételen felfed egy „műhelytitkot” is, amit Kertész Csaba alpolgármestertől, a DK helyi elnökétől hallott. „Ő úgy látja a Gyurcsányt, ahogy a cégeinél is tette a dolgát. A Gyurcsány csak olyan dolgokba fog bele, amiből tud eredményt csinálni, tehát eléggé eredményorientált. De a 2014-es választás után majdnem széthullott a pártjuk.

”Hogy hívják, van ez a Molnár Csabi, meg ez a volt honvédelmi miniszter csaj, ez a hülye hajú pi888a, Vadai Ági, azok tartották össze a pártot, mert a Gyurcsány egy kőkemény alkoholista, ezt tudni kell. A felesége válik tőle, és a felesége azért akart kimenni az Európai Unióba, hogy minél távolabb legyen a kedves férjétől. K888rvára nem számítottak arra, hogy nekik ebben a formában ez ennyire bejön” – mesélte Lackner a DK belső viszonyairól.

Szélhámost alkalmaztak

Egy másik felvételen hallható az a történet, amely szerint felvettek egy „nemzetközi szélhámost” az önkormányzathoz, aki mintegy 43 millió forintot lopott el a kerület pénzéből. „Az a lényeg, hogy 43 millió forintot utaltattak el maguknak úgy, hogy a B. Z. is meg én is jóváhagytunk, úgy csempészgette bele az utaláscsomagba a csaj” – mesélte Lackner.

„Én csak úgy hagytam jóvá, hogy én minden hónapban megnézem a Közparknak az utalásait, csinálok egy felügyelőbizottsági jegyzőkönyvet, hogy láttam. Én ott felügyelőbizottsági elnök vagyok. Hallod, egy igazi szélhámos csaj, lenyúlt b888zmeg a Közparktól 43 millió forintot. És még akkor is kihúzta magát, amikor bejöttek érte a rendőrök” – mondta nevetve Lackner. A Magyar Nemzet kérdésére a BRFK megerősítette, hogy jelenleg egy gyanúsított van az ügyben.

A felvételek ITT hallgathatóak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére