Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely megint más filmet néz

888.hu

2021.03.13. 11:30

Budapest főpolgármesterét megint helyre kellett tenni.

Karácsony Gergely főpolgármester ismét telesírta a Facebook-oldalát. Állítása szerint hónapok óta küzdenek azért, hogy az Európai Uniós helyreállítási terv elkészítése során a kormány érdemi párbeszédet folytasson a helyi önkormányzatokkal – köztük a Fővárossal – úgy, ahogy az a vonatkozó uniós jogszabályokban világosan elő is írják. Mint írta, „kérésünk sajnos süket fülekre talált”.

Aztán jött Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fürjes szerint

nem igaz az a vád, hogy a kormány nem tárgyal érdemben a Fővárossal.

Értetlenül állok Karácsony Gergely főpolgármester friss posztja előtt… mintha nem ugyanazokon az egyeztetéseken vettünk volna részt a városvezetéssel! – fogalmazott.

Elmondása szerint van egy, csak Budapestre szabott egyeztetési fórum a kormány és a városvezetés között: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, itt egyeztetnek minden, a fővárost érintő fejlesztésről. A FKT-ben öt-öt fővel vesz részt a kormány és a Főváros vezetése, és csak akkor születik döntés, ha a Főváros és a kormány is megszavazza.

A támogatásokról a párbeszéd folyamatos! Gulyás Gergely és a főpolgármester megállapodott, hogy az uniós források elosztásáról folyamatosan egyeztet, és közösen alakítjuk ki álláspontunkat. Ezért ez, közös döntéssel, kiemelt napirendi pont a csütörtöki FKT ülésen”

– írta.

Fürjes Balázs közölte azt is, hogy a héten többször is egyeztettek Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettessel ezekről a pénzekről és projektekről – addig is, míg a főpolgármester karanténban volt.

A Karácsony Gergely elnökölte Budapesti Önkormányzatok Szövetsége hónapokkal ezelőtt megkapta véleményezésre az uniós források elosztásának tervezetét.

A politikus felsorolta a javaslatokat is:

  • A 2021-2027-es uniós forrásokból a kormány 3000+ milliárd forintot irányítana Budapestre!
  • Több mint félezer milliárd forint jutna gazdaságfejlesztésre, innovációra és felsőoktatásra.
  • Közel 1500 milliárd forintot szánunk Budapest és agglomerációja közlekedésének fejlesztésére.
  • Fővárosi egészségügyi fejlesztésekre jóval több mint félezer milliárd forint jutna.
  • A minőségi zöldfelületek bővítésére, megújítására, a természeti környezet fejlesztésére és parkok kialakítására ca. 180 milliárd forintot tervezünk elkölteni.

Ezek a szándékaink, Budapest mindenképpen jól jár, de az egyeztetések alapján természetesen készek vagyunk az arányokon változtatni – írta Fürjes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére