Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kaktusz: Párhuzamos háború zajlik keleten és nyugaton

888.hu

2022.03.08. 14:40

Gerő András történész és G. Fodor Gábor politológus a háború árnyékában próbálja megfejteni, hogy mi történik éppen, valamint hogy mire számíthatunk a továbbiakban.

 

A beszélgetésben szó esik a sajátos orosz birodalmi gondolatról, kelet és nyugat párhuzamos háborújáról és a baloldal elhibázott kommunikációjáról is.

G. Fodor Gábor úgy látja, hogy Oroszország egy „korlátoltan expanzív” háborút indított, viszont ezzel párhuzamosan a Nyugat is indított egy háborút.

Ennek különféle szintjei vannak: van egy hollywood-i propagandisztikus elbeszélése egyfelől az orosz szándékoknak, másfelől pedig a saját történetüknek.”

Ezt ő önbecsapásnak látja. Ilyen az, amikor azt állítják, hogy „Putyin megőrült”, Oroszország vesztett, valamint hogy „mindenki velük van”.

 

Emellett pedig a Nyugat elindított egy civilizációs háborút is az oroszokkal szemben a gazdasági szankció és kulturális eltörlési politikájával.

Ez egy szürreális háborús logika”

– tette hozzá.

 

Gerő András hozzátette, hogy számára elvi kérdés az, hogy

nem lehet valakit pusztán orosz állampolgársága miatt büntetni, miközben nem felel semmilyen értelemben azért, hogy az ő állama éppen adott esetben birodalomépítés tekintetében mit csinál.”

Szerinte ez egy valamiféle kollektív stigmatizáció, egy kollektív felelősség-elv érvényesítése, mely az ő világképével ellentétes.

 

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól – közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton – értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére