Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a felvétel a Dunán történt hajóbalesetről

Forisek Ádám

2019.05.30. 11:36

Videón látható, ahogy a két hajó összeütközik.

A rendőrségi sajtótájékoztatón játszották be azt a felvételt, amelyen látható, mi is történt valójában szerda este:

A videón az látható, hogy „hegymenetnek, északnak” tart mindkét hajó, és amikor beérnek a Margit híd két pillérje közé, a Hableány „valamilyen oknál fogva” befordul a Viking elé, a Viking pedig megborítja a kishajót, amely hét másodperc alatt elsüllyed.

Eddig hét halottat és hét könnyebb sérültet találtak, de az elsüllyedt hajó fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott. A mentés még ebben a pillanatban is folyik, jelenleg a Margit híd középső részén (déli pillére) várakoznak a honvédségi és a rendőrségi mentőbúvárok. A helyszíni operatív vezetés a tragédiát szenvedett Hableány hajó felkutatásának a menetét dolgozza ki éppen, hamarosan rendkívül veszélyes művelet kezdődik az áradó Duna miatt.

Ezzel párhuzamosan a fővárostól délre folytatják a Duna átkutatását, ugyanis még mindig 21 eltűnt személyt tartanak nyilván, az árvíz elsodorhatta őket – írja a Magyar Nemzet.

Az egyelőre nem világos, hogy a baleset műszaki hiba miatt történt-e, vagy pedig a hajózási KRESZ szabályait sértették meg. Az ütközés okát igazságügyi szakértők vizsgálják.

Újabb részletek derültek ki a Dunán történt hajókatasztrófáról

A Dunán történt hajóbalesetnek eddig hét halálos áldozatát találták meg, a kimentett hét túlélő dél-koreai állampolgár – közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. Közölte, a halottak közül két áldozatot sikerült azonosítani. Hozzátette: továbbra is 21 eltűnt személyt keresnek, ez most a hatóságok legfontosabb feladata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére