Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: magyar focistákat tiltottak ki Ukrajnából és eltiltották õket a sporttól

888.hu

2018.10.18. 17:19

Hivatalosan is megszületett a döntés: számos labdarúgót kitiltottak az ország területérõl, és a csapat tagjai nem lehetnek igazolt játékosok Ukrajnában.
Mint korábban megírtuk, súlyos szankciókkal kellett szembenéznie számos ukrán-magyar focistának, akik részt vettek az úgynevezett Conifa-világbajnokságon. Hivatalosan is megszületett a döntés: számos labdarúgót kitiltottak az ország területéről, és a csapat tagjai nem lehetnek igazolt játékosok Ukrajnában.

Mint korábban megírtuk, Ukrajnában vizsgálatot indítottak a Conifa-világbajnok kárpátaljai válogatott ellen, sőt, még terrorizmussal is megvádolták a csapat tagjait.

A Conifa az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetsége, kétévente rendeznek világbajnokságot, legutóbb Londonban volt a torna. Ezt meg is nyerte a Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a csapat tagjait az Ukrán Biztonsági Szolgálat kitilthatja az ország területéről, valamint sosem lehetnek többé igazolt focisták Ukrajnában. 

Összesen 14-en vettek részt a londoni tornán, az együttes talán legismertebb tagja a kilencszeres magyar válogatott Sándor György, aki a Videotonban és az Újpestben is megfordult pályafutása során.

Az ukrinform.ua, az ukrán állami közmédia szerint a héten megszületett a végleges döntés.

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség Ellenőrző- és Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében a tornán részt vevő 14 játékos soha többet nem focizhat Ukrajnában. A sporthoz köthető adminisztratív munkát sem végezhet.

A csapat útját szervezők és a csapatban levő magyar állampolgárokat örökre kitiltják Ukrajna területéről.

Vadim Kostyucsenko, az ukrán szövetség alelnöke elmondta, hogy a kárpátaljai csapat részvétele a Conifa-világbajnokságon rontotta az Ukrán Labdarúgó Szövetség hírnevét és ezért hozták meg ezt a döntést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére