Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hidvéghi Ujhelyinek: A fal adja a másikat!

Horváth K. József

2020.01.30. 15:28

Hidvéghi Balázs mai Facebook-bejegyzésében alaposan helyretette az MSZP-s brüsszelitát, Ujhelyi Istvánt.

A kemény véleménynyilvánítás előzménye az az ellenzéki konferencia volt, amelyet függetlennek harangoztak be, de egyáltalán nem sikerült annak. A vitaalapul szolgáló Háttal Európának címet viselő jelentés tele volt politikai csúsztatásokkal. A dokumentumot az Oktatói Hálózat és a Humán Platform jegyezte, s a kultúra, az oktatás, a sport és a művészet kérdéseiben is támadta az Orbán-kormányt.

Eredetileg ezzel kapcsolatban nyilatkozta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő:

Ők gyűlölik a saját hazájukat, azért, mert Magyarországon többen támogatják a kormánypártokat, többen támogatják a Fideszt, mint őket. És gyűlölik a hazájukat és a magyar kormányt azért, mert mi nemet mondtunk a bevándorlásra és kitartunk ezen álláspontunk mellett.

Ujhelyi erre a következőket válaszolta Facebook-oldalán:

Mondd, mit képzeltek ti magatokról? Hogy van képetek ellopni, tönkretenni, kétségbe vonni azt, ami a legszemélyesebb kincsünk: a magyarságunk, az otthonunk, a családunk, a gyökereink szeretete? Mire ez az eszement, hazug és undorító gyűlölködés? Szégyelljétek magatokat!

Miután nem szakadt le az ég, Hidvéghinek maradt módja reagálni. Így:

„Független értelmiségiek munkája lenne a jelentés? Arra gondolsz, hogy a tegnapi szeánszon Jávor Benedeknek külön megköszönték a közreműködést a »független« kutatásban? Vagy, hogy Donáth Anna személyes mentoraként mutatta be a másik »független« előadót? Tényleg ennyire ostobának nézitek a magyar embereket?”

S firtatta továbbá: „Mégis, mi játszódik le a fejedben akkor, amikor Magyarországot az európai nyilvánosság előtt Mussolini Olaszországához hasonlítod és újfasiszta építkezésről beszélsz? Hiteltelen jelentésekkel, hamis vádakkal támadtok megállás nélkül. Van erre más magyarázat, mint az, hogy egyszerűen gyűlölitek Magyarországot?

Én lennék a legboldogabb, ha Te és a többi ellenzéki képviselő végre nem arra használná az európai színteret, hogy Magyarországot szidalmazza, hanem tenne is valamit a magyar érdekekért. Kétségtelen, ez sosem volt az erősségetek.”

Végezetül hozzátette: „Értem én, hogy próbálod tartani a Gyurcsány-tempót és rohansz Klára után, hogy '24-ben is ráférj a listára, mert a pártod közben elpárolgott alólad. De hiába fasisztázol itt szakmányban, úgy fognak lehagyni a listáról, hogy a fal adja a másikat.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére