Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hidvéghi: Balra akarják tolni a politikai „játékteret” Európában

888.hu - MTI

2021.05.29. 10:30

A Fidesz európai parlamenti képviselője a XXI. Század Intézettel közös konferenciasorozatának második, Jobb/közép című online rendezvényén elmondta, hogy ezt nem szabad megengedni az egyre radikálisabbá váló baloldali liberális erőknek.

 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője úgy vélekedett, hogy

egy hangos, erőszakos baloldali elit a média támogatásával olyan új helyzetet igyekszik létrehozni, amelyben néhány éve még mérsékeltnek számító vélemények szélsőségesekké válnak.

Hozzátette, hogy ezt nem szabad engedni: nem bízható a baloldalra, hogy eldöntse, mi a közép és mi a szélsőség.

Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerint

a baloldalnak mindig csak közepe, a jobboldalnak viszont mindig csak széle van.”

 

Kitért rá, hogy a nyelv fontos a mai politikában. Kulcsfogalmak megnevezéséről folyik a vita. Példaként említette, hogy a baloldal szóhasználatában mindenki menekült, aki Európába érkezik. Illegális bevándorlás helyett irregulárisról beszélnek, „puhítva” a kifejezést. Szolidárisnak csak azt tartják, aki megfelel az elvárásaiknak, a nemi kategóriákról szólva pedig „megerőszakolják” a nyelvet – sorolta az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs úgy vélekedett, hogy gyenge az európai jobboldal. „Evickél”, inkább csendben marad, hátrál, területeket ad fel a konfliktusok elkerülése érdekében.

Köszöntőjében Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója azt mondta, hogy

Orbán Viktor 2010 után a munkaalapú gazdaságra »állt vissza«, az adórendszer a dolgozókat és a családokat támogatja.

A kormányfő „unortodox gazdaságpolitikája” az éveken keresztül nagy hasznot szerző bankokra és telekommunikációs cégekre is kiterjesztette a válság terheit. Orbán Viktor a többség érdekeit vette figyelembe, ezzel nyíltan szembement az európai balliberálisok elitista felfogásával – hangoztatta.

A XXI. Század Intézet főigazgatója kiemelte, hogy bár több politikus így gondolja, Európa nem csupán Nyugat-Európából áll. A franciák és a németek birodalommá akarják szervezni az EU-t, törekvésük azonban nem jár majd sikerrel – hangoztatta.
Nem a nemzetállamok okozták a múlt században a két világháborút, hanem a birodalmak.

Óriási hiba lenne az EU eddigi eredményeit egy eleve kudarcra ítélt birodalommá alakulás kísérletével veszélyeztetni.

Magyarország a nemzetállamok Európájához csatlakozott, és ki is tart mellette – szögezte le Schmidt Mária.

Ryszard Antoni Legutko lengyel EP-képviselő hibának nevezte, hogy nem világos az EU hatalmi struktúrája. Az Európai Bizottság kevésbé megengedő a gyengébb országokkal szemben – mondta. A föderalizáció előrehaladása az erőseket erősíti meg még jobban – jelentette ki.

Giorgia Meloni, a jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek elnöke azt mondta, hogy a magukat Európa-pártiaknak nevezők megtagadják a közös hagyományokat.

A határok identitást adnak a népeknek, az EU-nak meg kell védenie a külső határait, fel kell venni a harcot az emberkereskedők ellen

- jelentette ki. Úgy vélekedett, hogy Európa igazi napja nem május 9., hanem november 9., a berlini fal leomlásának a napja.

Francois-Xavier Bellamy francia EP-képviselő a szabadság fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy a munka nem csupán kenyérkereset: abban valósítja meg magát az ember. Meg kell óvni a természetet és az európai életformát – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tartalomvizsgálat miatt a Bibliát is el kell távolítani egy texasi tankerület iskoláiból

Egy texasi tankerület vezetői többek között a Biblia eltávolítására is felszólították az iskolák könyvtárait, miután közérdekű panaszra vizsgálat indult több kiadvány ellen, hogy összeegyeztethetők-e a tanintézmények oktatási elveivel.

Kvótasereg a briteknél, Scholtz körül szorul a hurok

Kvótasereg a briteknél, Scholtz körül szorul a hurok

Márki-Zay szerint pedig a „büdös embereknek” gyakrabban kellene fürdeniük...

Szorul a hurok Scholz körül

Szorul a hurok Scholz körül

A kölni államügyészség átkutatta a német kancellár hivatalvezetőjének e-mail-fiókját. A nyomozók egy gyanús üzenetet találtak, amelyet Olaf Scholz (SPD) bizalmasa, Jeanette Schwamberger írt 2021 áprilisában.

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére