Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazánk munkanélküliségi rátája a negyedik legjobb az EU-ban

888.hu

2021.05.27. 14:10

A következő időszakban a koronavírus miatt elvesztett munkahelyek visszaszerzése a cél – mondta Bodó Sándor államtitkár.

 

A programok, amelyek munkahelymegtartó és munkahelyteremtő célokat szolgálnak, most is elérhetők”

– ismertette Bodó Sándor államtitkár az M1 műsorában. Szerinte most nagyobb hangsúlyt kap a munkahelyteremtő program. Ennek keretében már nemcsak a 25 év alatti munkavállalókat, hanem életkortól függetlenül a legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőket is segítik egy hat hónapos programmal. Azon munkaadóknak, amelyek ebből a csoportból alkalmaznak dolgozókat, 100 ezer forintot biztosítanak – emelte ki.

Bodó Sándor az első négyhavi adatok alapján azt mondta, látszik, hogy tartósan 4,5 millió fölött van a foglalkoztatottak száma. Áprilisban 36 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban, amikor a járvány legnehezebb időszaka volt, hiszen akkor még nem lehetett pontosan tudni, hogy mi fog történni foglalkoztatási szempontból – fogalmazott az államtitkár.

Kiemelte: az elsődleges munkaerőpiacon 28 ezerrel többen dolgoznak, ami szerinte megnyugtatónak tűnő szám. Csökken a külföldi telephelyen dolgozók, illetve a közfoglalkoztatottak száma.

Elmondta, a fiatalok munkanélküliségi rátája 12,5 százalék, az Európai Unióban viszont 17,0 százalék, tehát ahhoz képest jól áll Magyarország.

Az államtitkár úgy vélte, ennek oka például a kormányzat 25 év alatti munkavállalókat támogató programja is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére