Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha ilyen tempóban halad a Jobbik, szép lassan el fog fogyni

888.hu

2018.08.16. 07:05

Pár hónap elteltével csaknem száz önkormányzati mandátumot veszített a Jobbik, a pártból kilépõk sorra kérik felvételüket a Mi Hazánk Mozgalomba.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy egy híján száz önkormányzati képviselő hagyta el a Jobbikot, amióta Toroczkai László létrehozta a Mi Magunk platformot, amely ma már pártként, Mi Hazánk Mozgalomként várja bírósági bejegyzését. A kilépők között kilenc polgármester található, a megyei közgyűlésekben pedig összesen 19 képviselőjét veszítette el a Jobbik.

Emlékezetes, a Mi Hazánk Mozgalom június 23-i zászlóbontó nagygyűléséig hat jobbikos polgármester és 25 önkormányzati képviselő vált függetlenné, valamint három regionális igazgató és nyolc megyei közgyűlési képviselő távozott a Jobbikból. Az elmúlt két hónapban nagyjából megnégyszereződött a pártot elhagyó politikusok száma.

A Jobbik persze megpróbálja elkendőzni a valóságot, Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője az ATV-ben azt mondta, hogy a megszűnő alapszervezeteket újjászervezik, akik pedig elhagyták a pártot, nem jelentenek érvágást a Jobbik számára, hiszen főként azok léptek ki és csatlakoztak a Mi Hazánk Mozgalomhoz, akik amúgy is passzívak voltak az utóbbi időben.

Ezek az emberek nem gondolták komolyan a mérsékelt jobboldali, nemzeti néppárti politikát. Látszólag mindenki elfogadta, de most úgy látszik, mégsem"

– vélekedett a szóvivő, aki szerint a kilépőknek el kellene dönteniük, mikor hazudtak maguknak.

Korábban az Origo szedte össze a kilépők listáját.

A lap úgy tudja, hogy kilépett a pártból Fazekas Gabriella, a Jobbik VI. kerületi korábbi polgármesterjelöltje és oktatási kabinetjének alelnöke. Dúró Dóra kilépésével a VIII. kerületi szervezet jelentős része ugyancsak távozott. A pestszentlőrinci képviselők és a tagság jelentős része is a kilépés mellett tette le a voksát.

Szintén távozott a Jobbik Baranya megyei elnöke, Baranya, Bács-Kiskun, valamint Tolna megyéért felelős regionális igazgató, Szőcs Norbert, és feloszlik a bólyi alapszervezet.
Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból.

Távozott a pártból Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere is. Kilépésének legfőbb indokaként azt jelölte meg, hogy mérhetetlen csalódás, amit a Jobbik országos vezetése az elvtelenségével, háttéralkuival, és a józan észt sokszor teljesen mellőző stratégiaalkotásával az elmúlt években okozott neki és rengeteg bajtársa számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére