Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a Viking hajói megállnak segíteni, sokkal többen túlélhették volna a dunai hajókatasztrófát

Bokor Gábor

2019.07.31. 10:00

„Az ütközés után a nagy hajó nem lassított, hanem ugyanolyan sebességgel ment tovább” – áll az egyik vallomásban.

Az egyértelmű, hogy a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn ukrán kapitánya hibát követett el, ám a szerdai sajtóinformációk szerint könnyen lehet, hogy az azt követő másik Viking hajó, a Viking Idun kapitánya is hibázott a 28 életet követelő dunai tragédia során. Sógor Zsolt, a Hableány tulajdonosának ügyvédje azt szeretné, hogy az Idun kapitányának felelősségét is vizsgálják ki, a túlélők vallomásai szerint ugyanis felvetődik az Idun kapitányának mulasztása is.

Fotó: MTI

Álláspontom szerint ő is elmulasztotta a segítségnyújtást

– mondta Sógor.

A Bors szerint a tanúvallomásokból azt lehet kivenni, hogy sokkal többen túlélhették volna a hajóbalesetet, ha a két jármű idejében megáll és mentőövekkel, mentőcsónakokkal segít.

A nagy hajón volt fent egy csomó ember, aki nem csinált semmit, csak nézett. Nem foghatták fel, hogy mi történt, mert sokan nevettek eleinte. Az ütközés után a nagy hajó nem lassított, hanem ugyanolyan sebességgel ment tovább

– mesélte az egyik túlélő, aki egy társával együtt kapaszkodott egy mentőövbe, majd azzal folytatta, hogy majdnem elütötte őket egy másik nagy hajó, egy olyan, mint ami a Hableánynak ment.

Egy másik túlélő szintén arról beszélt: ketten kapaszkodtak egy mentőövbe, és a lábukkal hajtották magukat, hogy kikerüljenek egy hajót.

Amikor a vízbe kerültem az ütközés után és próbáltam feltörni, először akadályba ütköztem. Azt gondolom, hogy ez az akadály egy elhaladó hajó volt, akár a Viking hajó is lehetett, de nem láttam. Amikor a vízben körbenéztem, nem láttam semmilyen mentési kísérletet. Mivel nagyon sokáig nem érkezett segítség, egy fehér műanyag dobozban kapaszkodtam meg, amit a víz sodort felém

– emlékezett vissza a drámai pillanatokra egy harmadik túlélő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére