Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány kiállt a társai mellett Sukoró-ügyben

888.hu

2017.06.08. 15:28

Ártatlannak nevezte Gyurcsány Ferenc a Sukoró-ügyben elítélt vádlottakat. A volt miniszterelnök talán azért volt ilyen együttérzõ, mert elképzelhetõ, hogy most neki is mellettük volna a helye.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, három, illetve két és fél évet kapott Tátrai Miklós és Császy Zsolt – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetői – hűtlen kezelés kísérlete miatt.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc közleményében azt írta, hogy a nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök, míg a most elítéltek ártatlanok. Gyurcsány tovább ment, és egyenesen leszögezte:

jön majd egy új kormány és szabadon engedjük őket, és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni.”

Ugyan azt írta, hogy nem lesz bosszú, de hozzátette:

a bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre. Tönkretettek embereket, családokat, életeket. Mert gyávák, megalkuvók, vagy csak egyszerűen megvehetők voltak."

Végül ezzel zárja sorait a mártír és hősies Gyurcsány:

Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok. Soha nem felejtem. Soha.”

Közben Varju László, a DK alelnöke is megszólalt az ügyben:

A Kúria jogerős döntését kommentálva koncepciós perről beszélt, továbbá kormányváltáskor szabadulást és teljes kárpótlást ígért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt egykori vezetőinek.

Varju László azt mondta: a Fidesz azért kreálta a Sukoró-ügyet, hogy börtönbe zárja Orbán Viktor kormányfő "legfőbb politikai ellenfelét", Gyurcsány Ferencet; Tátrai Miklós és Császy Zsolt legfőbb bűne pedig az volt, hogy nem tettek hamis tanúvallomást a DK elnöke ellen.

Szegény Gyurcsányék tehát nagyon szeretnék fontosnak érezni magukat. Nehéz lehet szembenézni a valósággal.

(MTI, ATV)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére