Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

György István: Hamarosan indul a 16–18 évesek oltása

888.hu

2021.04.28. 12:35

A fiatalok oltása, a vakcinabeszerzés és a járványhelyzet alakulása volt a fő téma az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

 

Mára már nem a vakcinák száma a kérdés, hanem hogy hányan regisztráltak az oltásra – derült ki az operatív törzs tájékoztatóján, ahol György István, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta:

a magyar oltási program sikeres, az unióban a második helyen állunk az átoltottság tekintetében.

Nálunk 38, az unióban 22 százalékos az átoltottság.

A regisztráltak száma 4,526 millió fölé emelkedett, 74 százalékuk már megkapta az első oltást, és csütörtökön újabb 400 ezer kínai vakcina érkezik. György István elmondta, hogy az online időpontfoglaló rendszer révén bárhová lehet kérni időpontot. Bárki a saját elhatározásából is oltáshoz juthat, és nem kell a háziorvosoknak foglalkozniuk ezzel. Mindenki egy-két napon belül megkaphatja a vakcinát.

A következő napokban is nyitva lesz az online időpontfoglaló a Sinopharm- és az AstraZeneca-vakcinára.

Hangsúlyozta, hogy hamarosan a 16–18 évesek oltása is elkezdődik a Pfizer-vakcinával,

így már ők is regisztrálhatnak. Azzal, hogy valaki beoltatja magát, az egész társadalmon segít, és nem csak a saját védettségét biztosítja. Ha újra akarjuk indítani az életünket, ahhoz az szükséges, hogy be legyünk oltva.

Ezután Müller Cecília arról beszélt, hogy a társadalom átoltottsága miatt lehetséges a kevesebb megbetegedés, és pont emiatt szükséges, hogy minél többen regisztráljanak és oltassák be magukat, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a koronavírus itt van, és attól még, hogy javul a helyzet, minden védelmi intézkedést be kell tartani. Az országos tiszti főorvos hozzátette:

A szennyvízadatok is azt mutatják, hogy a vírus örökítőanyagának mennyisége csökkenő tendenciát mutat.

Reményét fejezte ki, hogy ez a fertőzöttek számában is drasztikus csökkenést fog eredményezni.

Végezetül pedig kitért arra, hogy ha valakinek nem érkezik meg az oltási igazolványa, akkor vagy online, vagy a kormányablaknál tud érdeklődni, hogy hol akadt el az igazolvány kézbesítése.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére