Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: A járvány elleni egyetlen védekezési mód az, ha folytatódik az oltás

888.hu

2021.03.18. 11:15

Közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

 

Gulyás Gergely azt mondta, hogy a számok rendkívül rosszak, amit a szakemberek és a virológusok is előre jeleztek.

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy az egészségügyben rendelkezésre állnak szabad kapacitások. Köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akik ezekben az nehéz napokban is megfeszített munkát végeznek. Jelezte, hogy 11 ezer szabad kórházi ágy és 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van, valamint a megfelelő személyi állomány is rendelkezésre áll. Hozzátette: minden ezzel ellentétel állítás álhír.

Közölte, hogy jelenleg nincs itt az ideje a lazításnak.

Az oltás folytatása a járvány elleni küzdelem legfőbb fegyvere.

Hozzátette, hogy éppen ezért szereztek be minden vakcinát, onnan, ahonnan lehetett.

Ha az oltásszámokat nézzük, akkor az unióban a második helyen állunk”

– mondta.

Arra kért mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, továbbá tegyen meg mindent annak érdekében, hogy csökkenjen a kapcsolatok száma.

Így húzódhat vissza a harmadik hullám.

Ha pedig kellően sokan regisztrálnak, és sokat oltunk, akkor nem lesz negyedik hullám” – tette hozzá. Már nem fél években és években, hanem csak hetekben és napokban kell számolni a lazításokig.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a nyitás érdekében indult konzultáció nagyon népszerű volt,

ma este 20 órakor zárják le, az eredményeket pedig a hétvégén hozzák nyilvánosságra.

Közel vagyunk ahhoz, hogy a nyitást is megkezdhessük – jelentette ki. A konzultáció alapján döntenek majd a különféle lépésekről, például arról is, hogy az oltási igazolványhoz milyen jogosítványok társuljanak.

Gulyás Gergely elmondta, hogy Orbán Viktor a holnap reggeli rádiós interjújában jelenti be a következő hetekre hozott intézkedéseket.

Minden oltóanyagra szükség van, ezért szereztünk be Nyugatról és Keletről is vakcinákat – tette hozzá. Elmondta, hogy a védettségi igazolványok postázása folyamatban van, azt egy héten belül kézhez veheti, aki megkapta az oltást.

Aki akár oltást kapott, akár a betegségből felépült, az védettségi igazolványt kap postán”

– mondta Gulyás Gergely. Hozzátette, hogy mindenkivel tárgyalnak, újabb vakcinabeszerzési lehetőségek vannak kilátásban, de erről csak a szerződéskötést követően adnak tájékoztatást, illetve ha látják, hogy mikor érkezhetnek meg az oltóanyagok.

Az AstraZeneca-oltás védettséget nyújt, nem jár mellékhatásokkal”

– mondta a miniszter. Az EMA ma 15 órakor ad tájékoztatást erről a vakcináról.

Elmondta, hogy az oltás védettséget nyújt, komplikációval nem jár, ezzel a vakcinával is már több millió embert beoltottak. Az esetlegesen fellépő mellékhatásokat vagy haláleseteket ki kell vizsgálni, de ezek mértéke Gulyás Gergely szerint „szerény”. Úgy látja, hogy ez szakmai kérdés, ezért a magyar gyógyszerügyi hatóság és az EMA is ezt vizsgálja, ezeknek a vizsgálatoknak az eredményeit pedig ma nyilvánosságra hozzák. Hozzátette, hogy Magyarországon csak ellenőrzött és biztonságos oltóanyagokat használnak.

Ha egy biztonsági ellenőrzés nem ért véget, akkor értelemszerűen nem oltják el azt”

– tette hozzá. Másrészt a második oltásra is félre kell tenni. Úgy véli, hogy érdemi különbség nincs a keleti és nyugati vakcinák között.

Elmondta, hogy már nyugaton is úgy vélik, hogy Brüsszel elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért is van szükség a keleti vakcinákra, a beadott oltások mintegy fele kínai vagy orosz, melyek szintén ellenőrzött, biztonságos oltóanyagok – húzta alá Gulyás Gergely

Gulyás szólt arról is, hogy a következő nehéz napokat-heteket a szabályokat betartva mindenki próbálja elviselni, mert

megfelelő mennyiségű oltottság esetén nem lesz szükség újabb zárásra”.

A szakértők szerint a harmadik hullám csúcsának közelében járunk, a legpesszimistább előrejelzések szerint március végén lehet a tetőpont – mondta a miniszter.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére