Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a dáridó Soroksáron: az alpolgármester mossa kezeit

Bokor Gábor

2019.09.10. 19:00

Azt állítja, nem tudott arról, hogy százmilliók mentek el szórakoztatásra.

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, öt év alatt félmilliárd forint ment el mulatságokra Soroksáron. Weinmann Antal soroksári alpolgármesterhez tartozik az oktatás és a kultúra, valamint a rendezvények szervezése. Emiatt ő szervezte a koncerteket a kerületben, a baloldali politikus pedig valahogy mindig közbeszerzés nélkül bízott meg olyan cégeket, akiknek tulajdonosai a baráti köréhez tartoztak. Az eszetlen pénzszórás valamiért „nem tűnt fel” a soroksári jegyzőnek, aki amúgy nem mellesleg Weinmann élettársa.

A soroksári bulibáró: így mulat egy vérbeli szoci

A Pesti Srácok információi szerint Weinmann Antal soroksári alpolgármester félmilliárd forintot szórt el különböző „kulturális„ rendezvényekre. Alpolgármesterként hozzá tartozik az oktatás és a kultúra, valamint a rendezvények szervezése. A lap információi szerint egyetlen esetben sem volt közbeszerzés, és ráadásul a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg, de a jegyzőnek [...]

A XXIII. kerület alpolgármesterét megkereste az M1, akiknek azt mondta, nem tudott arról, hogy az általa felügyelt programokkal túllépték volna az önkormányzati keretösszeget. A Pesti Srácok szerint az önkormányzatnál már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik. A lap birtokában levő dokumentum egyértelműen bizonyítja, hogy jelentősen többet dáridóztak el Soroksáron, mint amennyit az önkormányzat eredetileg tervezett az ilyen rendezvények lebonyolítására.

Weinmann Antal kampányában arra épít, hogy „szereti a zenét és a művészetet”, ez a témája a kampányvideójának. A városrészben 2016-ban 51 helyett 96 millió forintot, 2017-ben pedig 91 milliót költöttek dínomdánomra. A lap szerint rendszeresen kapott megbízást a Generálprodukció Kft., mely a NAV feketelistáján is rajta van.

Nem volt tudomása arról, hogy a helyi események szervezése során átlépték volna a keretösszeget, és arról sem tudott, hogy a rendezvényeket bonyolító Generálprodukció Kft. a NAV feketelistáján szerepel

– reagált az alpolgármester a botrányra, majd azzal folytatta, hogy a megbízhatóság és a referencia alapján válogatta a kivitelező cégeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére