Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt kell tudni a közterületi maszkviselésről

888.hu

2020.11.11. 17:30

Így alakulnak a szabályozások.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap este az M1-nek adott televíziós interjújában jelentette be, hogy kedd éjféltől, azaz mától a közterületeken is kötelező a maszkviselés.

A kormány a Facebook-oldalán közölte, hogy a 10 ezer fősnél nagyobb települések egyes közterületeire vonatkozik a kötelező maszkviselés, a területek kijelölése a polgármester feladata.

A Magyar Közlönyből kiderül az is, hogy nem minden esetben kell maszkot hordani, így sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületen a maszkviselés továbbra sem kötelező.

Így döntöttek egyes települések polgármesterei

Sopron

Farkas Ciprián polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy ma déltől a város egész területén kötelező maszkot viselni. Kivétel: a parkok, a Soproni Parkerdő, az erdők, a játszóterek, a szabadtéri edzőparkok és a kutyafuttatók.

Kecskemét

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közlése szerint csütörtöktől lesz kötelező lesz a maszk viselése valamennyi közterületen és nyilvános helyen.

Szeged

Botka László polgármester döntése alapján szerdától a város teljes belterületén kötelező a maszk viselése.

Tatabánya

Nem rendelték el a város teljes területére a kötelező maszkviselést, a védőőeszközt csak a piacokon, a termelői piacokon és a tömegközlekedési eszközökre való várakozás közben kell hordani.

Székesfehérvár

Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatása szerint ma éjféltől kötelező maszkot viselni a történelmi belvárosban, valamennyi közterületi, valamint nyilvánosan elérhető parkolóban, a buszmegállókban, az autóbusz- és vasútállomások egész területén, a játszótereken a gyermeket kísérő felnőttek számára, valamint a kutyafuttatókban a gazdák számára. A város sportparkjai, sportolásra alkalmas területei nyitva vannak, de csak egyéni sportolásra használhatók.

Budapest

Karácsony Gergely főpolgármester sivalkodásba kezdett a Facebook-oldalán. Szerinte abszurd, hogy a fővárosban a felelősséget a 23 kerületi polgármesterre terhelték, mert így szerinte szinte lehetetlen a város egészére egységes szabályozást megalkotni. Mindenesetre azt mondta, hogy egyeztetések zajlanak. Karácsony tehát megint a magyarázkodást választotta, szerencsére a kerületi polgármesterek tették a dolgukat.

Nézzük:

II. kerület

A II. kerület közterületein is kötelező a maszkviselés ma 12 órától. Kivételt képeznek a jogszabályban felsorolt esetek, így sporttevékenység során, zöldterületen és parkokban a maszkviselés továbbra sem kötelező.

III. kerület

Óbuda teljes közigazgatási területén, a közterületeken és a közforgalom számára átadott magánterületeken is kötelező minden hatodik évét betöltött személynek maszkot hordania. A kormányrendelet értelmében kivételt a zöldterületek és a parkok képeznek, illetve az egyéni sportolási tevékenység, ezekben az esetekben a maszkviselés továbbra sem kötelező.

VI. kerület

Terézváros közterületein november 12-étől hatéves kor felett mindenkinek kötelező a maszkviselés. A Hunyadi téri sportpályát bezárják, és a szabadtéri fitneszpark sem használható.

VII. kerület

Erzsébetváros közterületein mától minden 6 éven felüli számára kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. Kivéve a parkokban, illetve zöldfelületeken, valamint sporttevékenység végzése során.

IX. kerület

Ferencvárosban holnaptól minden közterületen kötelező a maszkviselés, kivéve a parkokat és zöldterületeket. Kutyafuttatókat nem zárnak be a kerületben.

XI. kerület

Újbuda valamennyi közterületén kötelező a maszk viselése, kivéve a parkokat, zöldterületeket, ahol nem kötelező, de ajánlott.

XIII. kerület

A kerület teljes közigazgatási területén a közterületeken és a közforgalom számára átadott magánterületeken kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Kivételt ez alól az egyéni sportolás jelent, valamint a zöldterületek és a parkok. A kutyafuttatók a megszokott rendben tartanak nyitva, maszk viselése ott is kötelező.

XVIII. kerület

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén november 11-től 6 éves kor felett valamennyi közterületen kötelező a maszkhasználat. Kivétel a Péterhalmi-erdő, a Bélatelepi-erdő, a Kapocs utcai kiserdő, illetve a közparkok területe. Minden más kérdésben a kormány rendelete szerint kell eljárni.

XIX. kerület

Kispest valamennyi közterületén kötelező a maszkhasználat.

XX. kerület

A kerület minden közterületén kötelező a maszk, kivéve a közparkokban.

XXI. kerület

Szintén minden közterületen (kivéve sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken) kötelező a maszkviselés. A kutyafuttatók a nyitvatartási időben korlátozás nélkül látogathatók. Maszk viselése azokban szintén kötelező. A Csepeli Strand nem látogatható (kivéve a fedett medence a versenyszerűen sportolók számára).

XXIII. kerület

Hatéves kor felett minden közterületen, kivéve a jogszabályban felsorolt eseteket – sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken –, kötelező a maszk viselése.

Az I. kerületben még folyamatban van a területek kijelölése, Újpest balos vezetése pedig megszavaztatja a lakókkal, hogy hol legyen kötelező maszkot viselni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére