Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért veszélyes Márki-Zay Péter 1.: Eltörölné a rezsicsökkentést

888.hu

2022.03.29. 15:20

Az elmúlt hónapok során Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje számos esetben kifejtette, hogy szerinte a kormány által bevezetett rezsicsökkentés kifejezetten káros, fenntarthatatlan és rendkívül nehéz lenne azt eltörölni. Márki-Zay Péter egyértelműen a rezsicsökkentés eltörlésének híve, és még az sem befolyásolja meggyőződésében, hogy az intézkedésnek köszönhetően a magyar családok mintegy 400 ezer forinttal kevesebb rezsit fizetnek évente. Cikksorozatban mutatjuk be a baloldal jelöltjének legveszélyesebb kormányzati terveit és legmegdöbbentőbb megnyilvánulásait – írja az Origo.hu.

 

Mint írják: újra és újra kifejti véleményét a rezsicsökkentéssel kapcsolatban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulásában azt hangsúlyozza, hogy a kormányzat családoknak szóló költségcsökkentési intézkedése rossz. Ez az álláspont veszélyes volt már a néhány hónapja kezdődött nyugat-európai rezsipánik – amikor elkezdtek az egekbe szökni az energiaárak – idején is, most pedig, az orosz–ukrán háború miatt tovább emelkedő árak árnyékában különösen felelőtlen hozzáállás.

 

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”

– mondta Márki Zay.

 

Ez a megjegyzés egyértelművé teszi: a baloldal hatalomra kerülése esetén eltörölné a rezsicsökkentést, amely havonta átlagosan 32 ezer forintot takarít meg a magyar családoknak.

 

 

Egy másik alkalommal már sokkal konkrétabban fogalmazott a baloldal jelöltje, amikor kijelentette:

a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.

 

Márki-Zay hol környezetvédelmi, hol gazdaságpolitikai szempontokkal próbál érvelni a rezsicsökkentés ellen, csakhogy szakértők szerint egyik sem állja meg a helyét. A rezsicsökkentés ugyanis már bizonyított: lassan 10 éve működik, és éves szinten több százezer forintot takarít meg a családoknak.

 

 

Ráadásul az élelmiszer- és benzinárstoppal kiegészülve a jelenlegi, háború által provokált energiaár-emelkedések mellett nagyobb szükség van rá, mint valaha volt; ezeket az intézkedéseket ilyen körülmények között eltörölni óriási felelőtlenség lenne, és a negatív következményeket a magyar családoknak kellene viselniük – írják.

 

Márki-Zay Péter szerint a kormányzati rezsicsökkentés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek. A hideg téli napokban egyenesen kijelentette: fűtsenek kevesebbet:

Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.

 

Az emelkedő benzinárakkal kapcsolatban is hasonló megoldási javaslattal élt. A jelenleg is érvényben lévő benzinárstop helyett ő abban látna fantáziát, hogy

vásároljanak a magyarok hibrid gépjárművet vagy kisebb autót, netán egy autóval utazzanak a munkahelyre a munkatársak.

 

A baloldal jelöltje szerint a rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Ennek egyértelműen ellentmond már önmagában az is, amit fentebb írtunk: a rezsicsökkentés lassan 10 éve működik Magyarországon...

 

Mint emlékezetes, az Orbán-kormány a rezsicsökkentést, azaz a hatósági energiaárakat – az egyik legfontosabb intézkedését – azért vezette be, mert 2010 előtt, a baloldali kormányok idején brutálisan elszabadultak az energiaárak.

 

Márki-Zay Péter támogatója, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején Magyarországon voltak a legmagasabbak a rezsiköltségek az egész Európai Unióban. Nyilván nem véletlenül, ugyanis Gyurcsány egy 2014-es interjúban szó szerint azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy „az egy hülyeség” – írja a lap.

 

Orbán Viktor és kormányának rezsicsökkentésre irányuló intézkedései annak idején komoly támadásokat váltottak ki Brüsszelben. A csillagászati rezsiköltséget produkáló baloldali kormányok pedig a jelek szerint, hatalomra kerülve folytatnák az ezzel kapcsolatos hagyományokat: nem állítanák meg a magyar határoknál a világszerte elszabaduló energiaárakat, helyette azt várnák el a magyaroktól, hogy

télen csavarják le a fűtést, általában fürödjenek kevesebbet és vásároljanak hibrid autót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére