Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért fontos 1956 a külföldiek szerint

Forisek Ádám

2019.10.23. 18:30

Nemcsak a magyarok, de külföldi lapok is megemlékeztek 1956 eseményeiről.

A Breitbart honlapján olvasható cikk szerint 1956 magyarázatot ad arra, miért gondolkodnak teljesen másképp a közép-európaiak a szabadságról, mint a nyugatiak.

Mint a cikk is írja, Magyarország, Lengyelország és több más állam akkor ízlelhette csak meg igazán a szabadságot, amikor a Szovjetunió 1989-ben végre összeomlott. A volt szovjet blokk számos tagországa aztán felvételt nyert az Európai Unióba, ugyanakkor egyből érezték, hogy Brüsszel demokráciafelfogása finoman szólva is csalóka.

Magyarország, Lengyelország és a többiek ugyanis tisztában vannak olyan dolgokkal, mint hogy milyen baloldali elnyomó állam alatt élni, milyen, amikor a nemzeti identitást erőszakosan elnyomják, és milyen élni egy átláthatatlan bürokratikus rendszer diktátumai szerint.

Mint a lap is írja, Magyarország büszke lehet arra, hogy túlélte ezeket a megpróbáltatásokat.

A lap a 2006-os rendőrterrorral kapcsolatban megemlíti,

annál erősebb szimbólum nincs, mint amikor a 2006-os tüntetők egy eredetileg 1956-ban használt szovjet tankkal rohantak neki a rendőröknek.

Végül a cikk felidézi Orbán Viktor tavaly elmondott beszédét, amelyben többek között arról beszélt, hogy „Európa a nemzetek hazája, és nem olvasztótégely.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére