Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erre figyelj március 15-én!

Bokor Gábor

2018.03.14. 15:10

A Budapesti Közlekedési Központ szerdai tájékoztatása szerint a március 15-i ünnepségek miatt a fõvárosban megváltozik a járatok menetrendje.

A rendezvények miatt az érintett belvárosi főútvonalakat csütörtökön lezárják, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik.

A forgalom elől a budai Vár teljes területét lezárják, a Szabadság hidat és a Vámház körutat, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között, a budai felső rakpartot, a Bem József utcát, a Bem teret, az Alkotmány utcát és a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől az Eötvös térig, a Báthory utcát, a Hold utcát és az Aulich utcát.

A korlátozásoknak itt még messze nincsen vége, ugyanis az Oktogon-Teréz körút-Dob utca-Hársfa utca-Wesselényi utca-Erzsébet körút-Blaha Lujza tér-Rákóczi út-Astoria-Károly körút-Deák Ferenc tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Szent István-bazilika, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Múzeum körút útvonalat lezárják, így érdemes azokat is elkerülni.

Érdemes időben indulnia mindenkinek, hiszen csütörtökön nem áll majd meg a kisföldalatti az Oktogonnál, valamint a 2-es metró a Kossuth térnél.

A 2-es, a 4-es és a 6-os, a 19-es és a 41-es villamos rövidített útvonalon, míg a 47-es és a 49-es villamosok egyáltalán nem járnak"

– áll a közleményben.

A buszoknál is teljes lesz a téboly, hiszen két szakaszon, megosztva vagy módosított útvonalon jár majd az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös és 115-ös, a 26-os, a 91-es, a 100E, a 105-ös, a 109-es, a 110-es, a 112-es, a 133E, a 178-as, a 191-es és a 291-es busz, valamint a 70-es, a 78-as és a 83-as trolibusz.

Pénteken sem lesz vége a dugóknak, akkor ugyanis vágányjavítási munkák miatt rövidített útvonalon jár majd a 4-es és a 6-os villamos, a szerelvények a dél-budai végállomásoktól a Jászai Mari térig közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között pótlóbusz közlekedik majd. Ezen felül módosított és/vagy rövidített útvonalon jár majd a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as és a 105-ös busz, valamint a 70-es, a 78-as, a 73-as, a 75-ös és a 76-os trolibusz is.

A MÁV segít, ha baj van!

A hosszú hétvégén a megnövekedett forgalom miatt a vasúti társaság több kocsival bonyolítja majd le az InterCity járatokat.

2016-ban, a március 15-i négynapos hosszú hétvégén egy átlagos hétvégéhez képest hat százalékkal többen vásároltak menetjegyet, akkor több mint 400 ezren szálltak vonatra és ebben az évben is hasonló forgalomra számítanak a szakemberek"

– közölték.

A MÁV azt kéri, hogy aki csak tudja, elővételben vegye meg a jegyeket, mert feltehetőleg nagy lesz majd a sor a jegypénztáraknál.

A tájékoztatás szerint március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes a vasúton.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére