Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Engedélyezték Magyarországon a Sinopharm vakcináját

888

2021.01.29. 13:30

Müller Cecília közölte: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kiadta az engedélyt a Sinopharm termékére.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy bővül az oltási paletta.

Mint ismert, a Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamatait az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői ellenőrizték Pekingben.

Magyarországon ezután is csak olyan oltóanyagok kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatékonyak és biztonságosak, és amelyeket már több országban is alkalmaznak.

A Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, aminek alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban. Az engedélyt azt követően adták meg a kínai egészségügyi hatóságok, hogy a gyártó közölte: a klinikai tesztek harmadik fázisából származó eredmények időközi elemzése alapján a szer 79,34 százalékos hatásossággal nyújt védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben – írja az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére