Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdődött az AstraZeneca-oltóanyagok kiszállítása

888 - MTI

2021.02.09. 15:26

A közmédia információi szerint az AstraZeneca oltóanyagait a kormányhivatalokba szállítják, és onnan viszik majd a háziorvosokhoz.

 

Ezzel a 18–60 év közti krónikus betegek oltása kezdődik meg, a rendelkezésre álló vakcina 20 400 embernek elegendő

– tájékoztattak az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
Közölték: Magyarország 6,5 millió adagot kötött le a brit–svéd vakcinából.

A közmédia helyszíni tudósítása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályára kedd délelőtt 90 ampulla AstraZeneca-oltóanyag érkezett. Debrecenben ez már a kilencedik vakcinaszállítmány, korábban hétszer a Pfizer–BioNTech, egyszer pedig a Moderna oltóanyagából kaptak – tették hozzá.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára 60 ampulla AstraZeneca-vakcina érkezett kedden, ezeket szállítják ki a kijelölt háziorvosoknak – hangzott el.

A Heves Megyei Kormányhivatalba 30 ampulla AstraZeneca-oltóanyag jött, ami 300 ember oltására elég. Ezt 30 háziorvosi praxisban adják be. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott a közmédiának megerősítette, hogy 60 év alatti krónikus betegeknek adják be a brit–svéd vakcinát.

Vas megyébe 50 ampulla érkezett a brit–svéd oltóanyagból, amellyel a megyében 500 embert oltanak be a napokban a háziorvosok. Wächter Walter Vas megyei tiszti főorvos kiemelte: ez az oltóanyag könnyen kezelhető, hűtőszekrényben tárolható, tehát nem igényel speciális körülményeket, viszont mivel a 60 év feletti korosztályban még nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű vizsgálat a hatásosságáról, a fiatalabbakat oltják vele.

Budapesten a fővárosnak szánt 720 AstraZeneca-ampullából egyet-egyet kapnak a háziorvosok, így mintegy 7200 embert tudnak majd beoltani. Ezt a vakcinát azok kapják, akik szív- és érrendszeri betegségben, krónikus tüdőbetegségben szenvednek, daganatos betegségük van, cukorbetegek, vagy szervátültetésen estek át.

Sára Botond, Budapest főváros kormánymegbízottja közölte:

ütemezetten zajlik az oltási folyamat, minden héten fel kell használni a beérkezett vakcinaszállítmányokat.

Hozzátette: a héten már négyféle vakcinával oltanak Budapesten.

A közmédia információi szerint most országszerte 2040 háziorvosi praxis kapja meg az AstraZeneca-vakcinát. Eddig egy 20 400 ember beoltására elegendő szállítmány érkezett a brit–svéd készítményből, és csütörtökre további 22 800 ember számára elég adagot várnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére