Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhatárolódnak a zsidó szervezetek a judapestező Bíró Lászlótól

Filipp Dávid

2020.10.08. 19:00

Vasárnap rendezik a szerencsi időközi országgyűlési választást, amelyen a fideszes Koncz Zsófia ellen a baloldali összefogás az egyébként jobbikos Bíró Lászlót indította. A 888 zsidó szervezetek véleményét kérdezte az antiszemita kijelentéseiről elhíresült jelölt indításáról.

Az lehet, hogy a Jobbik balra tolódása befejeződött, és befeküdtek Gyurcsány Ferenc alá, azonban a régi beidegződéseket nem lehet csak úgy megszüntetni. Erre tökéletes példa Bíró László esete is, aki a vasárnap esedékes szerencsi időközi országgyűlési választáson a baloldali összefogás (DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum) képviselő-jelöltje.

Bíró Lászlóról hamar kiderült, hogy ő régi vágású jobbikos, olyan stílusban tud a zsidóságról beszélni, hogy arra még a korábban a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről értekező Jakab Péter pártelnök is csettintene.

A kutyám majd megveszik, amikor a »tetűcsúszdások« elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet”

– ezzel a korábbi kijelentésével Bíró László arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

Egy bejegyzésében Bíró arról elmélkedett, hogy

„kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését”.

Egy másik hozzászólásában pedig azt írta:

A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest.”

A 888 e-mailben fordult zsidó szervezetekhez, hogy megtudjuk, elhatárolódnak-e Bíró Lászlótól. A következő három kérdést küldtük el a szervezeteknek:

  1. Elhatárolódnak-e Bíró László kijelentéseitől és jelölésétől?
  2. Álláspontjuk szerint van-e helye az Országgyűlésben egy olyan képviselőnek, aki Budapestet „Judapestnek” nevezte, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúszdásoknak”?
  3. Önök szerint egy bocsánatkéréssel le van-e tudva az ügy?

A válaszokat változtatás nélkül közöljük.

Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az egyetemes humanizmus és a zsidó hagyomány alapértékeinek szellemében mindenfajta uszítást elítél pártpolitikai hovatartozástól függetlenül. Az alapvető tisztelet minden embert és népcsoportot, vallási és etnikai kisebbséget megillet, ebből következően a Mazsihisz számára minden olyan kijelentés vállalhatatlan és elítélendő, amely másokat emberi méltóságukban gyaláz.

Kirekesztő, uszító és szélsőséges emberekkel mi nem működünk együtt, s ez mindig, mindenkire érvényes, tekintet nélkül arra, hogy éppen melyik politikai oldal szereplőiről van szó.

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközösség elnöke

Bíró László kijelentésétől, mind személyemben, mind pedig az általam vezetett zsidó közösségek nevében, teljes mértékben elhatárolódom, elhatárolódunk. Olyan kijelentéseket tett és azok propagálásával olyan dolgot engedett meg magának, amely nem csak a zsidó, hanem a keresztény értékrendek szerint sem elfogadható. Ebből következően a hazai és határon túli zsidóság mellett, a keresztény értékek képviselőit és követőit is megsértette, hitében és hovatartozásában megalázta.

Az embert elsősorban az általa kimondott szavak és a tettei határozzák meg.

Azoknak a személyeknek, akik közéleti szerepet töltenek be és adott esetben a hazai politikai élet egyik szereplőjéről van szó, nem megengedhető, hogy sorozatosan antiszemita kijelentéseket tegyen, megsértve ezzel olyan embereket, akik magyarnak és zsidónak tartják magukat.

Álláspontom, és az általam képviselt zsidó közösségek álláspontja szerint Bíró Lászlónak nincs helye a közéletben és a politikai közéletben. Kijelentései és cselekedetei alapján nem csak az alapvető társadalmi normákat nem tudja megtartani, hanem

a saját rasszista véleményének sem tud „megálljt” parancsolni, hogy azokkal másokat ne sértsen meg.

Egyik kijelentésében pedig olyanokat sért, akik az adott képviselőkörzetnek jelentős turisztikai bevételt is hoznak, támogatva ezzel az ott lévő hazai vállalkozásokat.

Az előző kérdésre adott válaszomban próbáltam utalni rá, hogy a sorozatos antiszemita kijelentések felett nem lehet elsiklani, és semmissé tenni még akkor sem, ha egy bocsánatkéréssel kompenzálni próbál Bíró László.

Az általa tett kijelentéseket nem írja felül egy bocsánatkérés.

Ezekkel a kijelentésekkel feltételezhetően az általa képviselt politikai vonalnak akart imponálni, viszont nem gondolt abba bele, hogy ezek a kijelentések az ő emberi mivoltát mélyen lerombolják, és nem csak a zsidóság szemében teszi őt hiteltelenné, hanem az általa képviselni kívánt térség vállalkozóinak érdekeivel szemben is hiteltelenné és megbízhatatlanná teszi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Szerencsére Gyuri bácsi összes cikke megfelelt a Project Syndicate-nek. Meg a csekkek is.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Egy legendától búcsúzunk | Szanyi Tibor pártlapja felháborító cikket írt Varga Juditról | Orbán Viktor levele Soros Györgynek.

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Meghökkentő helyzet állt elő az amerikai nyilvánosságban. A magát a szabadság és a demokrácia legfőbb zászlóvivőjeként aposztrofáló tengerentúli média víz alá nyomta saját szabályait.

Elhunyt Diego Maradona

Elhunyt Diego Maradona

Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a legendás futballista halálát.

Deutsch Tamás: Brüsszel élesítette a Soros-tervet

Deutsch Tamás EP képviselő az Európai Bizottság kedden bemutatott cselekvési tervére reagált a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére