Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életveszélyesnek tart minden birodalmi törekvést Deutsch Tamás

888 - MTI

2021.01.13. 11:30

Európa konfliktusait mindig is a birodalmi gondolkodás okozta, ezért is fontosak az erős identitású és önálló nemzetállamok – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Neokohn nevű oldalon szerdán megjelent interjúban.

A kormánypárti politikus arról, hogy az Európai Néppárt (EPP) megfosztotta jogaitól, a zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportálnak kifejtette: az ellene indított hadjárat kapcsán már jó előre látni lehetett, hogy „a folyamatnak győztese nem, kizárólag vesztesei lesznek”. A Fidesz és az EPP viszonyáról úgy vélekedett: nem az a döntő kérdés, hogy a Fidesz kilép-e az Európai Néppártból, hiszen – fűzte hozzá – „ettől nem lesz sem olcsóbb, sem drágább a kenyér”.

A politikus ehelyett az emberek személyes életét közvetlenül és mélyebben érintő alapvető kérdések között említette, hogy „sikerül-e Európát megvédeni az illegális migránsok áradatával szemben, sikerül-e megvédenünk a hagyományos európai életformánkat, sikerül-e megvédenünk a nemzeti és alkotmányos szuverenitásunkat az európai együttműködést birodalomépítő szándékok mentén átalakítani akaró erőkkel szemben”.

Deutsch Tamás ezen a ponton úgy fogalmazott: „életveszélyes minden birodalmi törekvés Európában”.

Ezek a birodalmak mind úgy gondolták, hogy ők a béke és a fejlődés megteremtői, hogy ők jobbak lesznek, mint az előző birodalmak voltak, hogy őket majd szeretni fogja a nép, és nem fogják az előző birodalmak hibáit elkövetni

– tette hozzá. „A harmadik birodalomtól a szovjet birodalomig komolyan gondolták, hogy ez majd mind így lesz. De Európában nincs jó és nincs szerethető birodalom. Európa konfliktusait mindig is a birodalmi gondolkodás okozta. Ezért is fontosak tehát az erős identitású és önálló nemzetállamok” – hangoztatta a fideszes EP-képviselő.

A karrierje jövőjét firtató kérdésre úgy felelt:

Nincs szándékomban kiszállni, politikus vagyok, ez a hivatásom, és büszke is vagyok a szakmámra, szóval biztos, hogy nem leszek pályaelhagyó.”

Megfogalmazása szerint „mi nem azért lettünk több mint 30 esztendeje politikusok, mert pozícionális ambícióink voltak, hanem mert világmegváltó álmaink voltak, amik nekem azóta is vannak”. „A kezdetektől fogva azért dolgozom, hogy Magyarország, a magyar nemzet szabad és sikeres legyen” – hangsúlyozta.

Az antiszemitizmus kapcsán megjegyezte: a politikában „soha egy pillanatig sem volt kérdés számomra, hogy ha kell, akkor szólni fogok az antiszemita kijelentések ellen: kiállok magamért, a családomért, kiállok a magyar zsidókért, a zsidó magyarokért”. „A Fidesz a politikai családom, ahol sem előnyöm, sem hátrányom nem volt a zsidóságom miatt” – emelte ki Deutsch Tamás.

A Szájer-ügyre is utaló kérdésre úgy válaszolt: „semmi gond nincsen vele”, ha a Fidesz politikai családjába tartózó képviselőtársuk nyíltan felvállalja homoszexualitását. Mint mondta, „a mi politikai családunkban a szexuális orientáció, illetve annak vállalása nem politikai teljesítmény”. Deutsch Tamás beszélt arról is, hogy

a magyar jog megengedő és tiszteletteli módon viszonyul az azonos neműek életközösségéhez, a házasság társadalmi és jogintézményét pedig az európai életforma évezredes hagyományainak megfelelően tiszteli és védi.

Közölte azt is, hogy a Fidesz politikai és nem vallási közösség: polgári, nemzeti, kereszténydemokrata pártként kereszténydemokrata értékeket képvisel. A kereszténydemokrácia a kereszténység világi, társadalmi tanítása, a keresztény értékek pedig a hívők személyes és egyházi közösségeik által vallott és képviselt vallási értékei.

Védjük természetesen a keresztény értékeket, mint ahogy védjük a nemzeti értékeket is, pedig a Fidesz nem egy nemzet”

– hangsúlyozta.

A politikus, aki egyben az MTK elnöke is, a klub irányítására vonatkozó kérdésre úgy felelt: „mi itt, az MTK-ban semmilyen napi politikát nem viszünk a dolgainkba”.

Mi egy nagy hagyományokkal rendelkező sportcsalád vagyunk, nem a politikai nézeteink hasonlósága a csoportképző tényező, hanem a sport szeretete, a hasonló családi és kulturális hagyományok”

– mondta. Deutsch Tamás szólt arról is, hogy a kormányzati szándék „továbbra is egyértelmű”, megépül az önálló zsidó sportközpont, de megvalósítása csúszik. Becslése szerint a létesítmény öt éven belül felépül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vakcinaháború: Gyurcsányék akár életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

Vakcinaháború: Gyurcsányék akár életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

Miközben Kínában már több mint 10 millió embert oltottak be a Sinopharm-vakcinával, Oroszországban pedig 1,5 milliót a Szputnyik V-vel, azokkal az ellenszerekkel, amelyek Magyarország számára is hozzáférhetők lehetnek, ha a magyar egészségügyi hatóság engedélye megszületik, addig az ellenzék és lakájmédiája teljes erőből tüzeli a magyarokat ezen életmentő védőoltások ellen.

Hétmilliárdos francia plakátcéget utasított el Karácsony, hogy ingyen plakátozhassa tele Budapestet

Hétmilliárdos francia plakátcéget utasított el Karácsony, hogy ingyen plakátozhassa tele Budapestet

Elutasítottak hétmilliárd forintot csak azért, hogy ott, akkor és azt plakátozhassanak a BKK felületein, ahol, amikor és amit akarnak. A pályázó cégek bírósághoz fordulnak az ügyben, amiért négy évig hülyítették őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére