Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életfogytiglani fegyházzal büntették az ISIS-szörnyeteget

888.hu

2020.12.03. 12:06

Életfogytiglani fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszéken Mikó Gergely bíró a vád szerint az Iszlám Állam (ISIS) egyik kivégzőosztagát vezető Hasszán Farhudot. Legkorábban 30 év letöltése után vizsgálható meg a feltételes szabadlábra helyezése.

Farhud egy videó és tanúk szerint személyesen vágta le a fejét legalább egy áldozatnak a szíriai Homsznál még 2015-ben, írta a Magyar Nemzet.

A vád lényege szerint Hasszán Farhud 2015. május elején – a műkincsekben gazdag Palmüra elfoglalása céljából – a hadászatilag fontos szíriai Homsz tartomány egyik városának, al-Shokninak a bevételét kapta feladatul. A támadáshoz hozzátartozott az is, hogy a város lakosságából a céljaikkal nem azonosuló személyeket a vádlott összeírja, róluk halállistát készítsen. A listát az Iszlám Állam felsőbb vezetése hagyta jóvá, annak végrehajtása Hasszán Farhudnak és fegyveres osztagának a feladata volt. A helyi lakosság elleni módszeres és átfogó támadás részeként a vádlott 2015. május 13–15. között több bűncselekményt hajtott végre.

Hasszán Farhud a Fővárosi TörvényszékenFotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Al-Shokni város főterén egy társával közösen a település vallási vezetőjét, az imámot lefejezte, amiről egy ismeretlen társuk felvételeket készített, amelyeket később nyilvánosságra hozott.
Farhudot a Fővárosi Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettével, bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény elkövetésével és emberiesség elleni bűntettel vádolja,

a bűncselekmények miatt bizonyítottság esetén akár

tényleges életfogytiglani fegyház is kiszabható.

Kelen László, Farhud kirendelt védője azt mondta, ha elítélik Farhudot, csak tényleges életfogytiglanit kaphat, amit azonnal megfellebbez, ugyanis a bíróság egyetlen bizonyítási indítványukat sem fogadta el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére