Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”

888/AK

2022.07.11. 16:07

Az Alapjogokért Központ is üdvözli, hogy Orbán Viktor is felszólal a dallasi CPAC-en.

 

Mint írták:

Az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia, az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary után augusztusban Dallasban rendezik meg a legnagyobb amerikai jobboldali seregszemlét.

 

A magyar miniszterelnök idén májusban ismertette a hazai „dzsemborin” az azóta híressé vált 12 pontos jobboldali „sikerreceptet”, és amint ma bejelentették, a jövő hónapban az Egyesült Államokban, a CPAC 2022 Texas-on mond majd nyitóbeszédet, ahol minden bizonnyal Donald J. Trump volt amerikai elnök is felszólal majd.

 

Az Alapjogokért Központ büszke arra, hogy az első európai CPAC-et Budapesten szervezhettek meg, melynek főszónoka Orbán Viktor volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ott elhangzott beszéd óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban, Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett dallasi CPAC-en pedig mutatja a magyar jobboldal erejét és befolyását.

A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-ek szellemiségével, kiemelten a „keressünk barátokat, építsünk közösségeket”, valamint az is, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszanunk.
„A magyar jobboldal ma Európa, de talán az egész Nyugat legsikeresebb politikai közössége, ezért a CPAC Hungary házigazdájaként az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor lesz az amerikai CPAC egyik főszónoka.” – mondta el Szánthó Miklós, a Központ főigazgatója, aki szintén előad majd a texasi konferencián.

 

Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását.”

– tette hozzá Szánthó.

 

De mi is az a CPAC?

A Conservative Political Action Conference a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, melyet 1974 óta rendeznek meg, és sok ezren látogatják minden évben. Az évente többször is jelentkező dzsemborin valamennyi aktuálisan hivatalban lévő republikánus elnök – Ronald Reagan-től Donald Trumpig – felszólalt.

A világnézeti, politikai és gazdasági kérdésekkel is foglalkozó dzsembori jobboldali politikusok, intézetek, agytrösztök, mozgalmak és aktivisták részvételével az Egyesült Államokban és ma már a világ több országában pl. Brazíliában, Ausztráliában, Japánban, Dél-Koreában is jelen van. Európában először Magyarország adott otthont CPAC-nek, idén májusban az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unió szervezésében, több mint 1500 hazai és 200 külföldi vendéggel – a CPAC Hungary mottója az „Isten, haza, család” volt.

 

(Alapjogokért Központ/888)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére