Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több pénz jut a daganatos betegségek kezelésére

Horváth Tamás

2018.10.01. 17:10

Évrõl évre egyre növekvõ forrást biztosít a kormány a daganatos betegségek kezelésére és a szûrõprogramokon keresztül a megelõzésre - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyûlési képviselõje hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy 2017-ben az erre a célra elkülönített összeg már 10 milliárd forinttal volt magasabb, mint az azt megelőző évben. Kiépítették a szervezett emlőrákszűrés rendszerét, és megalkották a nemzeti rákellenes programot, amelynek célja, hogy 2030-ig jelentős mértékben csökkentsék a daganatos megbetegedések számát.

Dunai Mónika a mellrák elleni küzdelem világnapján a szűrőprogramokon való rendszeres részvétel és az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet.

A leginkább érintett a 45-60 év közötti korosztály, de fontos, hogy a nők már serdülőkortól végezzék el az önvizsgálatot, illetve 65 év után is járjanak el 1-2 évente szűrővizsgálatokra. Ha a családban már előfordult emlő- vagy petefészekrák, akkor magasabb a rizikó, ebben az esetben gyakoribb szűrés a javasolt”

– mondta a fideszes politikus.

Továbbá kiemelte, hogy a mellrák időben észlelve és kezelve jól gyógyítható.     

Magyarországon évente 8 ezer mellrákos megbetegedés van, ennek egy százaléka a férfiakat érinti. Emellett minden nyolcadik, kilencedik nőt élete valamely szakaszában érinti a betegség, ami 30 százalék esetében áttétet képez. Évente 2000-2200 nő hal meg mellrákban, többségük későn fordul orvoshoz, mert nem vett részt szűrővizsgálatokon vagy a havonkénti önvizsgálatot sem tartotta fontosnak”

– zárta szavait Dunai Mónika.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére