Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több gyermeket vállalnak a magyar családok

Zelenka Dóra

2018.11.12. 13:13

Az idei évben megjelent demográfiai portré alapján nõtt a harmadik gyereket vállaló kétgyermekes családok száma - közölte Fûrész Mária, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért megbízott elnöke.

A 2010-es családpolitikai fordulat előtt majdnem minden demográfiai mutatóban negatív tendenciák mutatkoztak. A kormányváltás előtt évről évre nőtt a válások száma, a házasságkötések és a születések száma viszont csökkent.

2010-ben 125 gyermeke született 100 párnak, ez a szám mostanra 149-re emelkedett.

Eddig a két- és háromgyermekes családok aránya csökkent az egy gyermeket vállaló családokhoz képest. Ez a jelenség azonban a mutatók alapján megfordulni látszik.

A családpolitika már nyolcadik éve stabil, a családok tudják, hogy mire számíthatnak. Idén ráadásul már a kétgyermekesek is felvehetik a családok számára fenntartott, kamattámogatású kölcsönt. A csok összegét ráadásul a háromgyerekes családok esetében 15 millióra emelik.

A születések mellett több házasság is köttetett.

Ebből is látszik, hogy a magyar társadalom még mindig házasság- és családpárti. Egy felmérés szerint, pedig tízből kilenc magyar nyilatkozott úgy, hogy szerintük a házasság a legideálisabb párkapcsolati forma.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére