Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymillióval gyarapodhat a magyar állampolgárok száma

Nagy Gábor

2017.06.21. 13:58

Semjén Zsolt egy zárókonferencián arról beszélt, hogy számításai szerint meglesz az egymillió új magyar állampolgár a Magyar Állandó Értekezlet ülésére.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program zárókonferenciáján szólalt fel. Semjén szerint Trianonra csak az állampolgárok számának növekedése lehet válasz.

A KDNP elnöke az eddigi tapasztalatok alapján elszánt abban, hogy egyszerűsítsék az anyakönyvi vonatkozásokat, és akár a választási szabályokon is változtassanak.

Azt kérte, hogy a programokban részt vevő ösztöndíjasoktól, hogy írják le, a honosításnál hol láttak olyan bürokratikus nehézségeket, amelyek aránytalan terheket rónak az ottaniakra, valamint hogy a választásoknál mi jelentett problémát a szavazatok leadásánál.

A határon túli magyarok 2014-ben szavazhattak először. A választási eljárási törvény ugyanis lehetővé teszik azoknak a magyar állampolgároknak is a voksolást, aki nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel. Õk levélben szavazhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére