Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy volt tag fedi fel a szcientológusok ármánykodásait

Tóth Dalma

2017.11.23. 15:58

Bonyai Péter 10 évig volt a szcientológus szekta tagja. Azonban idõvel morálisan vállalhatatlanná vált számára a pénzéhes közösség.

Bonyai Péter a Híradónak mesélt a szcientológus "egyház" árnyoldaláról, mivel ő a saját bőrén tapasztalta a közösség hátulütőit.

Bonyai azért lépett be a közösségbe, hogy jobb emberré váljon és a világ jobbátételén dolgozzon, ezért elfogadta, hogy a jó cél érdekében áldozatokat kell hozni, azaz minimális pénzért rengeteget kell dolgozni. Sokszor 14-16 órákat dolgozott éhbérért. De aki a szekta munkatársa lesz, az nem kérdőjelez meg semmit, mindent megtesz. A közösség a legtöbb pénzt az üzleti menedzsement-tréningekből, a vitaminbizniszből, az életmód-tanácsadásból, valamint a HR-ből és a fejvadászatból szerzi.

A szcientológusokkal sok probléma akad, de a legfontosabbak között említette azt, hogy a kritikusokkal megszakítják a kapcsolatot (erre családok mehetnek rá), az "egyház" rendkívül kapzsi, a szolgáltatásaik eredményessége kétséges, valamint rendkívül kiterjedt adatgyűjtést végeznek, sokak a titkosszolgálatokhoz hasonlítják őket ezért.

A sztárjaik, például Oláh Tamás és Kasza Tamás sikeresen manipulálják az embereket. A szcientológia módszere rendkívül jól használható a nem tudatos vásárlók manipulálására, az érzelmi alapon történő vásárlás kiprovokálására, a túlárazott szolgáltatások és termékek eladására egy bizonyos vásárlói rétegnek.

Az "egyház" azt hirdeti, hogy nála van a világ egyetlen működőképes módszere az élet minden területének és problémájának kezelésére. Ha valakivel valami rossz történik, a szcientológia tanítása szerint azt kizárólag magának köszönheti, tehát az egyház vagy a szcientológia sosem hibás.

Az is veszélyes, hogy a szcientológusoktól elvárják, hogy az élet minden területén alkalmazzák a hubbardi módszereket, így például a gyermeknevelésben is.

Bonyai is az "egyház" elkötelezett munkatársa volt 10 éven keresztül, amíg lelkiismereti okok miatt végül a távozás mellett döntött. Mivel a vezetőség látta, hogy sokszor megkérdőjelezi a közösség elveit, és nem biztos abban, hogy amit csinál, az helyes, ezért ők sem voltak megelégedve vele. Az évek alatt Bonyai 10-12 millió forintot ölt bele a közösségbe, sokszor hitelből finanszírozva a befizetéseket.

Az exszcientológus szerint Magyarországon jelenleg 2500-3000 fő lehet a szervezet tagja, közül 700-800 ember igazán aktív.

Feleségével megalapították a Clarus Animus Alapítványt, ami a szcientológia által okozott társadalmi károk minimalizálására törekszik. Már többen fordultak hozzájuk a szcientológia miatt széthulló házasság vagy párkapcsolat, a gyerekekkel megszakadó kapcsolat, súlyos egészségügyi problémák, anyagi ellehetetlenülés miatt. Bonyai Péter szinte naponta frissülő hírblogot is vezet az objektivszcn.blog.hu címen, ahová folyamatosan gyűjti a szcientológia visszaéléseivel kapcsolatos információkat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére