Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb beruházást jelentett be Szijjártó Péter, ezúttal Veszprémben

888 - MTI

2021.01.21. 13:05

Mérnöki fejlesztőközpontot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be a Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását a külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A miniszter kiemelte:

a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, továbbra is »Európa autóipari fellegvára« maradjon”.

A járvány hatására a vállalatok minél „hatékonyabb” helyszíneket keresnek fejlesztéseikhez, amely igényre Magyarország minden idők legrobosztusabb beruházásösztönző programjával válaszolt – mutatott rá, utalva arra, hogy tavaly rekordszámú, 1434 beruházás valósult meg az országban.

A tárcavezető megjegyezte, hogy a világban új gazdasági korszak kezdődik, Magyarország pedig ennek egyik nyertese – nem utolsósorban a magyar–német kapcsolatoknak köszönhetően. A hazánkban működő német világvállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, új beruházásokat hoznak az országba, aminek köszönhetően mára már 300 ezer embernek adnak munkát – tette hozzá.

A Thyssenkrupp beruházása hosszú múltra nyúlik vissza, olyan stratégiai partnerségen alapul, amelyet öt éve szerződéses formában is megerősítettek – idézte fel a miniszter. A fejlesztésnek köszönhetően a magyar mérnökök világszinten versenyképes tudásukkal alakítói lehetnek az autóipar jövőjének – tette hozzá. A vállalat súlyáról beszélve elmondta, hogy annak termékei tízből kilenc prémium autóban megtalálhatók.

A miniszter arra is kitért, hogy Magyarországon – néhány nyugat-európai országgal ellentétben – nincs szükség újabb korlátozásokra, mert lassan érkezik az oltóanyag „az uniós központi beszerzés kudarca” miatt.

A korlátozások feloldását akkor lehet felelősséggel megindítani, ha a veszélyeztetett csoportok beoltása megtörténik

– tette hozzá.

Ovádi Péter miniszteri biztos a sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy az egészségügyi és gazdasági világválság ellenére a mikro-, kis- és nagyvállalatok nemcsak megtartották a munkahelyeket Veszprémben, hanem fejlesztenek is.

A térségben sorra valósulnak meg többmilliárdos beruházások; még csak január van, de idén a Thyssenkruppé már a második ilyen jellegű bejelentés

– tette hozzá.

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fejlesztés eredményeképpen 80 jól képzett fejlesztőmérnök felvételét tervezik, amely pozíciókra csütörtöktől már lehet jelentkezni. A magyarországi, ezen belül veszprémi helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszott a nagy múltú autóipari háttér és az elismert egyetem közelsége.

A Thyssenkrupp jelenleg 2300 főt foglalkoztat Magyarországon.

A társaság Budapesten közel 900 magasan képzett mérnöknek ad munkát autóipari fejlesztőközpontjában, ahol például „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely alkalmas a különféle vezetéstámogató vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. A cég Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít, míg Győrben futómű-összeszerelő üzemet és szolgáltatóközpontot tart fenn.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére