Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dráma: több mint felével esett vissza a vendégéjszakák száma

888.hu

2020.12.08. 07:43

Az év első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek az előző év azonos időszakához képest 52 százalékkal kevesebb, 12 millió vendégéjszakát regisztráltak.

A kereskedelmi szálláshelyek októberi és első tízhavi forgalmi adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szeptemberben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 59 százalékkal csökkent

az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az áprilisi mélyponthoz viszonyítva 15-szörös növekedést mutatott. A koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 91 százalékkal visszaesett, a belföldi vendégéjszakák száma pedig 16 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A vendégéjszakák 88 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.

A bruttó árbevétel szeptemberben folyó áron 65 százalékkal, 19 milliárd forintra esett vissza,

a kereskedelmi szálláshelyeken Széchenyi Pihenőkártyával 23 százalékkal többet, 2,5 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

Az év első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 52 százalékkal kevesebb, 12 millió vendégéjszakát regisztráltak. Ez idő alatt a külföldi vendégek 72 százalékkal, a belföldiek 33 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el.

A kereskedelmi szálláshelyek január–szeptemberi bruttó árbevétele az előző év azonos időszakához képest 52 százalékkal csökkent, 202 milliárd forintot tett ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére