Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döntött a kormány: fenntartják a migrációs válsághelyzetet

888.hu

2020.03.06. 08:12

Komoly és veszélyes a most kialakult migrációs helyzet, ezért a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében a 2016-ban elrendelt válsághelyzetet fenntartja.

Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében a kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, különös tekintettel a Törökország felől elindult migránsáradatra, annak biztonsági és járványügyi kockázatára, jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hozzátéve: az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

„Komoly és veszélyes a mostani migrációs helyzet Magyarországra nézve is. Törökország felől migránsok tömege indult el Európa belseje felé. A balkáni migrációs útvonalon akár több százezres migránsáradat állhat össze és a magyar határnál a 2015-ös röszkei zavargásnál is súlyosabb helyzet állhat elő” – olvasható a kormányzati közleményben.

A kormány ezért folyamatosan figyelemmel követi a helyzetet és megerősíti a határvédelmet. Ehhez a válsághelyzet meghosszabbítására is szükség van. Ez az intézkedés ugyanis a törvényben előírt speciális jogosítványokat ad az állami, rendvédelmi szervek kezébe. Így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlókkal szemben a határnál és akár Magyarország teljes területén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére