Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Diplomáciai egyeztetés jön Soros egyetemérõl is

Horváth József György

2017.04.12. 06:28

A miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát kérte fel a nemzetközi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalások lefolytatására.

A nemzetközi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalások lefolytatására Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottnak Altusz Kristófot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát kérte fel. A Miniszterelnöki Sajtóiroda közlése szerint a nemzetközi egyetemek ügyében a törvényalkotási időszak lezárult, soron következik a diplomáciai egyeztetések időszaka.

A kormány meggyőződése szerint a felsőoktatási törvényben szereplő feltételek minden jó szándékú egyetem számára teljesíthetőek"

– közölte Havasi Bertalan.

Hétfőn a parlamentben Orbán Viktor arról beszélt, hogy dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen, hiszen a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép-európai Egyetemét sem zárja be. "A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak és ne legyenek privilégiumok" – mondta Orbán.

A magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága kedden közölte: "A magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be, a Soros-egyetemet sem. A magyar kormány annyit szeretne, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem".

Azt is írták közleményükben, hogy az egyetem ügyében van egy megtévesztő, hazug Soros-kampány. A minisztérium szerint ennek a kampánynak az első hazugsága, hogy ha a felsőoktatási törvény módosítását kihirdetik, akkor a Soros-egyetem bezár.

Ez nem igaz, a magyar jogszabályok alapján továbbra is működni fog, évfolyamokat indíthat és diplomát adhat ki"

– erről tájékoztatta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Brüsszelben Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért felelős biztosát.

Mindenki tüntethet

Kósa Lajos keddi, Gulyás Gergellyel tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "senki nem akar egyetemet bezárni – így a CEU-t sem –, a tanszabadságot, az oktatói, kutatói szabadságot, az egyetemi autonómiát nem korlátozzák".

A kormánypárt frakcióvezető-helyettese, Gulyás Gergely ehhez azt tette hozzá – utalva a demonstrációkra –, üdvözlendő, hogy ma – ellentétben a 2002-2010 közötti évekkel – mindenki tüntethet.

A felsőoktatási törvény módosításának hatálybalépése után a kormány nyitott a tárgyalásokra az érintett felekkel, ha a megállapodások létrejönnek, az egész hisztéria feleslegessé válhat"

– mondta Gulyás.

Közeledtek az álláspontok
Palkovics László kedden Brüsszelben tárgyalt Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. A találkozó után az államtitkár azt mondta, hogy közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal a felsőoktatási törvény előző heti módosításáról. Az államtitkár szerint az Európai Bizottság alelnöke megértette a magyar kormány érvelését.

Tárgyalásai után nemzetközi sajtótájékoztatóján Palkovics László közölte: a sajtóban megjelenő, indulatok gerjesztésére alkalmas hírek nem tükrözik a valóságot, a kormány ugyanis nem kíván semmilyen egyetemet bezárni, sem magyart, sem külföldit, a cél pusztán a helyzet tisztázása.

Ez az ügy nem igazán ügy"

– mondta az Emmi oktatásért felelős államtitkára. Hozzátette: a kormány tájékoztatja a partnereit, kész tárgyalni, és teljességgel nyitott rá, hogy megoldást találjanak a helyzetre, ezért nincs ok aggodalomra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Láthatáron a dugódíj!

Láthatáron a dugódíj!

Állandósulni látszik a dugó a fővárosban – legalábbis az elmúlt napok ezt igazolják. A V4NA brüsszeli informátora szerint nem véletlenül.

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Nem tartozom azon Dobrev-funok közé, akik isszák a DK miniszterelnök-jelölt jelöltjének szavait.

Dzsihádra biztat az amerikai iskola igazgatóságának tagja

A kapitalizmussal és fehér felsőbbrendűséggel szembeni kiállásra és dzsihádra buzdította az érettségizőket az amerikai iskola igazgatóságának tagja.

A magyarok nem engednek a politikai nyomásnak

 A magyar válogatott nem térdel le, ahogy 1940-ben sem tisztelgett Hitler előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére