Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demszky máris tanácsokkal látja el Karácsonyt

Ányos Miklós

2019.10.16. 15:58

Alig telt el néhány nap a választás óta, Demszky Gábor máris megszólalt kedvenc balliberális rádiójában, ahol megragadva az alkalmat hitelfelvételre szólította fel Karácsony Gergelyt.

Demszky szerint Karácsony első intézkedései között kellene szerepelnie annak, hogy a nemzetközi pénzintézetekhez fordul hitelért. Újra fel kell vennie a kapcsolatot a Világbankkal, az Európai Beruházási Bankkal, illetve meg kellene teremtenie azt a lehetőséget, hogy egyes beruházásokhoz a főváros közvetlenül kaphasson európai uniós forrásokat.

Azt is elmondta a volt főpolgármester, hogy ebben látja a kormány „megkerülésének” egyetlen útját. Demszky már egy ideje bízott az ellenzék budapesti győzelmében, és korábban beszélt is budapesti ügyekről a balliberálisok egyik európai vezérével, Frans Timmermansszal.

Az Origo cikke szerint, amikor 2010-ben az SZDSZ-es főpolgármestert váltotta Tarlós István, 180 milliárd forint volt Budapest adóssága, amit az új városvezetés a felére csökkentett, és ez a tartozás is csupán fejlesztési hitel volt. A Demszky-korszak eredményeképp a BKV mintegy 80 milliárd forintos működési adósságot halmozott fel, ezzel szemben Tarlós ideje alatt, tehát 2011 óta a közlekedési társaság működési hitelt nem vett fel. A társaság üzemi eredménye évek óta pozitív, valamint az államit meghaladó béremeléseket sikerült elérni.

A 2010 előtti városvezetés a mértéktelen hitelfelvétellel adósította el Budapestet. Az akkori szocialista és liberális vezetés ugyanis abban látta a főváros pénzügyi stabilitásának megteremtését, hogy nemzetközi bankokhoz fordult segítségért. Demszky még 2009-ben is – amikor már látszott a szociálliberális csődkormányzás vége – 32 milliárd forintos hitellel akarta megterhelni az addigra teljesen eladósodott fővárosi költségvetést, ehhez a Fidesz-KDNP természetesen nem járult hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére