Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy Csaba nem bír leállni!

Nagy Gábor

2018.03.10. 16:04

Újabb zûrös ügy kezd kirajzolódni az ismét elõzetes letartóztatásba került baloldali ügyvéd körül.

A Magyar Idők birtokába jutott kölcsönszerződések alapján fennállhat a jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja Czeglédy Csaba szocialista politikussal kapcsolatban.

A tulajdonában lévő Human Operator Zrt. ugyanis több tízmilliós összegű kölcsönt adott a zalaegerszegi futballklubnak (ZTE) 2012-ben, majd 2013-ban is. Czeglédy úgy akart enyhíteni a ZTE nehéz anyagi helyzetén, hogy maga is banki hitelhez folyamodott. Az első szerződést 2012. február 23-án írták alá a felek. Ebben az szerepel, hogy már annak aláírásakor átutalnak a ZTE számlájára 52 millió, valamint 8 millió forintot. A szerződés másik pontja szerint ezt banki hitelből fedezi a Human Operator. A kontraktust 2013 augusztusában módosították, eszerint júliusban a hatvanmillión túl további 14 millió került átutalásra. Ezenkívül akad egy 2012. július 2-án keltezett irat is, amiben újabb húszmillió forintos kölcsön szerepel, ezt határozatlan időre, kamatmentesen adta a Human Operator, így összesen 94 milliós kölcsönt adott a ZTE-nek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért pénzintézetként működött közre, és miért adott nagy összegű kölcsönt Czeglédy Csaba.

Mint a lap megjegyzi, a gyurcsányista ügyvéd zalaegerszegi "üzlete" hasonlít a Gyurcsány Ferencék által folyósított kölcsönre, amit a DK-elnök feleségének cége adott a Human Operator Zrt.-nek. Emiatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást indított, a gyanú szerint ugyanis az Altus Portfólió Kft. nem rendelkezett pénzügyi tevékenységhez szükséges engedélyekkel.

A lap felkereste a ZTE akkori képviselőjét. Nagy Ferenc elmondása szerint Czeglédyt nem ismerte a kölcsönszerződés megkötése előtt, de megköszönte a támogatást.

A klub tartozását egyébként már az új tulajdonos, a zalaegerszegi önkormányzat fizette vissza Czeglédynek banki hitelből. 

A Magyar Idők megszerezte azt a könyvvizsgálói jelentést is, amit 2014-ben a Zalaegerszegi Önkormányzat megbízásából készítettek, ebben viszont csak az 54 milliós tőke- és hatszázezer forintnyi kamattartozás látható a Human Operator felé. A ZTE rendelkezett banki hitellel is, az OTP felé hatvanmilliós tartozás látható, de találtak több százezer eurós összegű kölcsöntartozást is. A lap szerint az önkormányzat első körben 50 millió forintot adott a ZTE-nek azzal a kikötéssel, hogy abból sem a Human Operator Zrt.-t, sem más cégeket nem fizethetnek ki.

Mint ismert, a gyurcsányista ügyvédet bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, valamint különösen nagy értékre elkövetett gazdasági csalással gyanúsítják. A gyanú szerint az általa vezetett bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Több száz diáknak nem fizette ki a mai napig munkájuk ellenértékét, s a pénz sorsáról sem adott számot.

Az ismét előzetes letartóztatásban lévő ügyvéd jó kapcsolatot ápol baloldali kötődésű politikusokkal. Rejtély, hogy miért állnak ki a szombathelyi ügyvéd mellett ezek a politikusok, de előfordulhat, hogy Czeglédy tud valamit, és ezek a szereplők nem akarják, hogy elmondja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor is gratulált Pigniczki Fanninak az olimpiára való kijutásért

A ritmikus gimnasztikázó a tegnapi hibátlan teljesítményéért érdemelte ki a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott tokiói olimpiára való kvalifikációt.

Szétesett a baloldal Egerben, kilépett a polgármester

Eger volt az első olyan város, ahol a baloldal összeállt a Jobbikkal és a szakadás is itt történt meg először, amikor Mirkóczki Ádám polgármester csapatával együtt kilépett a baloldali szövetségből.

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

A kövéri terror, avagy büntetés a parlamentben címmel készített, természetesen ezúttal is futóhomokra épülő, azaz teljes mértékben alaptalan, félrevezető videót Gyurcsány Ferenc.

A labdarúgás nem csak egy sport

A labdarúgás nem csak egy sport

Nincs még egy olyan játék, amely ekkora hatást tud gyakorolni az emberiségre, ilyen érzelmeket tud kiváltani az emberekből. A futball a nemzeti összetartozás egyik alappillére. Pont ez az oka, hogy a liberálisok nem tudnak kibékülni a focival.

A 888 megmondja a tutit: Anglia–Horvátország

A 888 megmondja a tutit: Anglia–Horvátország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Anglia–Horvátország.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére