Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csökkent a sztrájkoló pedagógusok száma januárhoz képest

888.hu

2022.03.16. 13:50

Összesen a pedagógusok 13%-a nem vette fel a munkát – értesült a Magyar Nemzet.

 

Januárban 20 ezer, a mai napon 15 ezer pedagógus nem vette fel a munkát, ez a pedagógusok 13%-át jelenti. A számok azt mutatják, hogy a januári munkabeszüntetéshez képest márciusban már 5000-rel kevesebben csatlakoztak a pedagógus sztrájkhoz”

írja a Magyar Nemzet.

 

A lap szerint miután a pedagógus szakszervezetek kevesellték a kormány januárban végrehajtott 10 százalékos béremelését, január 31.-re kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek, majd mivel ez nem vezetett eredményre, március 16-ra már határozatlan ideig tartó munkabeszüntetést jelentettek be.

 

A pedagógus-szakszervezetek által tudatosan a választási kampány időszakára szervezett jogszerűtlen akciók sértik a gyerekek és a szülők érdekét, a járvány és a sok hiányzás miatt így is sok teher hárult rájuk – emelte ki egy korábbi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely továbbra is kéri a szakszervezeteket és az aktivistákat, legyenek tekintettel a gyermekekre és a szülőkre.

 

A pedagógus szakszervezetek annak ellenére ragaszkodnak a jogellenes sztrájkhoz és arra kérik a szülőket, ne vigyék iskolába a gyermekeiket, hogy a Fővárosi Ítélőtábla korábban kimondta: csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk, vagyis az iskoláknak a sztrájk idején is biztosítaniuk kell a gyermekfelületet és az oktatást – mindezt az alapvető jogok biztosa is megerősítette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére