Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csák János: Magyarország cselekvőképes, a kormány sínen tartja az országot

888.hu, MTI

2022.11.09. 09:20

Magyarország cselekvőképes, a kormány egységes abban, hogy akárhogy alakulnak a szankciók, az energiaárak, az infláció, az országot sínen tartja – mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter Budapesten a Pesterzsébeti Polgári Esték keretében kedden.

 

A miniszter felidézte: 2010-ben mély gödörben volt az ország, aztán 2014-től jól megindult, de most hirtelen minden veszélybe került a szankciók, energiaárak miatt. Tavaly 7 milliárd euroba került Magyarországnak az energia – olaj, gáz és áram -, idén 17 milliárdba. Ez a 10 milliárd eurós többlet több, mint a teljes évi szja bevétel.

 

Jövőre ez a háború véget kell hogy érjen valahogy, de addig is biztosítani kell a hazai stabilitást. Az uniós tárgyalások nagyon jól haladnak, lesz megállapodás, és pénz.

De egy felelős kormánynak vannak alternatív megoldásai. Magyarország mindenfelé erős külpolitikai kapcsolatokkal rendelkezik, tud egyensúlyozni a nagy országok között. Ha nem tudunk megegyezni Brüsszellel, akkor is megvan a hátterünk – mutatott rá Csák János.

Hozzátette: a magyar gazdaság állapota kiváló, évek óta az uniós átlag kétszeresével növekszik. Sok európai gazdaság zsugorodni fog jövőre, de a magyar képes lesz növekedni, mert a kormány segít a kkv-ket.

A magyarság három erős lelki oszlopa az identitás, az, hogy képes megszabni a saját útját, és hogy cselekvőképes. Nagyon jó a csillagállás Magyarország felett, tudjuk kik vagyunk, képesek vagyunk a sorsunk felett rendelkezni és cselekvőképesek vagyunk – hangoztatta Csák János.

 

A saját tárcájáról szólva úgy fogalmazott: érdekes minisztériumot rakott össze a miniszterelnök. Benne van a kultúra, a családügy, az innováció, a tudománypolitika, a vállalkozásfejlesztés és a szakképzés. A kormány szinte minden intézkedését vissza lehet vezetni a családok és a kultúra erősítésére. Brüsszelben viszont alá akarják ásni azokat a dolgokat, amikben hiszünk – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva a miniszter leszögezte: elemi érdek, hogy az iskolák működjenek. Ha lesz megegyezés az EU-val, akkor lesz pedagógus-béremelés. Felháborító, hogy a baloldal megpróbálja a polgári oldalt tanárellenesnek beállítani. Feltehetően azért, mert látja, hogy lesz megegyezés az EU-val és akkor a tanárok fizetése 20–25 százalékkal emelkedik.

Kérdésre válaszolva a miniszter elmondta azt is: áthatja az egész kormány munkáját a nyugati civilizáció alapját alkotó keresztény hit. Ez különbözteti meg a másik oldaltól.

Csák János a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot a Pesterzsébeten.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar áldozatai is vannak a háborúnak, fontost bejelentést tett Orbán Viktor

Magyar áldozatai is vannak a háborúnak, fontost bejelentést tett Orbán Viktor

Londonban teljesítenék a sokszínűségi kvótát, de nem találnak olyat köztük, aki alkalmas lenne a rendőri pályára. Így hát elkezdtek bűntett előéletűek és írástudatlanok közt is keresgélni.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

„A kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét” – jelentette be közösségi oldalán a miniszterelnök.

Norvégia miniszterelnöke szerint országa nem nyerészkedik a háborún

Norvégia nem nyerészkedik a háborún – jelentette ki az észak-európai ország miniszterelnöke egy szerdai interjúban, néhány nappal azelőtt, hogy Oslo újabb segélycsomagot indít Ukrajnába.

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére