Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesten egyedülálló egészségügyi oktató- és kutatóintézet nyílik

Tóth Dalma

2019.10.08. 08:42

Kelet-Közép-Európában egyedülálló egészségügyi oktató- és kutatóintézet nyílik Budapesten; elsőként Magyarországon oktatnak és alkalmaznak vágás nélküli műtéti technikákat a régióban – közölte a Premier Med Egészségügyi Oktató- és Kutatóintézet az MTI-vel.

Mint kiemelték: többféle tumorfajta kezelésében is kutatják az eljárások alkalmazását, hővel és fagyasztással egyaránt kezelnek daganatokat.

Azt írták: több betegség kezelésében is modern,

vágás nélküli technikák váltják fel hamarosan a hagyományos műtéti eljárásokat, amelyekre a régióban egyedüliként egy most megnyíló, budapesti egészségügyi intézetben képzik a Semmelweis Egyetem és elismert nemzetközi egyetemek hallgatóit.

A központ azért is egyedülálló, mert Kelet-Közép-Európában egyedül itt végzik a pajzsmirigy jóindulatú göbjeinek nyitott műtét nélküli, „rádiófrekvenciás ablációval” történő kezelését, valamint a jóindulatú emlődaganatok egyik leggyakoribb típusának vágás nélküli eltávolítását fagyasztásos eljárással, „krioablációval”.

A közlemény szerint a tengerentúlon mindkét eljárást már régóta hatékonyan alkalmazzák többféle tumorfajta kezelésére, így a szakemberek bíznak benne, hogy azok Magyarországon is elterjednek majd. Nemzetközi kutatásokat is folytatnak annak érdekében, hogy az eljárásokat hamarosan több szerv kezelésére és rosszindulatú daganatos megbetegedések gyógyítására is alkalmazzák majd.

A módszerek kutatása ígéretes jövőt jelenthet a rákgyógyításban is

– emelték ki.

A tervek szerint uniós források is támogatják majd a további kutatásokat.

A több mint egymilliárd forintból létrehozott beruházás jelentős lépés a magyarországi egészségügyi kutatás, fejlesztés és innováció területén, amely népegészségügyi célokat is szolgál és a régióban elsőként Magyarországon biztosítja a legmodernebb beavatkozások megismertetését a leendő egészségügyi szakszemélyzettel

– hangsúlyozta a kutatóintézet, hozzátéve:

a Semmelweis Egyetem és az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) szakmai támogatásával létrejött központ a gyógyítási, oktatási és kutatási célok mellett a fiatal egészségügyi dolgozók itthon tartását is szolgálja.

A központban az első évben 100-200 kezeléssel számolnak, amely a következő években megkétszereződhet – írták.

A közlemény szerint a Premier Med Egészségügyi, Oktató- és Kutatóintézetet a Premier Med Egészségközpont hozta létre a Semmelweis Egyetem és az Európai Emlődiagnosztikai Társaság (EUSOBI) szakmai támogatásával. Napjainkra a központ orvosai több mint 300 beavatkozást végeztek el, ami Európában is kiemelkedő eredménynek számít, így magyarországi és nemzetközi továbbképzőközpontként is működik majd az intézmény, ahol vágás nélküli pajzsmirigyműtétre és a jóindulatú emlődaganatok fagyasztásos eltávolítására egyaránt van lehetőség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére