Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel a magyar határvédelemre nem, de a Soros-szervezeteknek ad pénzt

Nagy Gábor

2019.02.23. 13:08

Sajtótájékoztatót tartott a kormányszóvivõ.

Hollik István kormányszóvivő sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Orbán Viktor kormányfő 2017 őszén levélben kérte az Európai Bizottság (EB) elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy Brüsszel 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelem addigi költségeihez, mivel hazánk nem csupán saját, hanem az Európai Unió határait is védi. A határvédelmi költségek a kérelem benyújtásakor több mint 270 milliárd forintra rúgtak, ez az összeg pedig azóta emelkedett.

Hollik közölte: Brüsszel hosszú levelezés után először a magyar költségek harmadát hagyta jóvá, és ígéretet tett azok kifizetésére, majd később ezt visszavonta, és csupán a költségek mintegy tizedét ismerte el, de a mai napig egyetlen fillért sem fizetett. Az EB így lassan két éve húzza az időt, keresi a kifogásokat, célja pedig, hogy ezeket a pénzeket ne fizesse ki. Kiemelte:

A kormány arra az európai szolidaritásra hivatkozva szeretné elérni a magyar határvédelmi költségek felének megtérítését, amelyre a brüsszeli politikusok folyamatosan hivatkoznak.

A határvédelemre nem, a Soros-szervezetek támogatására van pénz – vetette fel Hollik István, aki szerint

a migrációt támogató, ösztönző és segítő Soros-szervezeteket igen bőkezűen támogatja Brüsszel".

 

Úgy látszik, nem volt hiábavaló, hogy közel negyvenszer látogatták meg a Soros-szervezetek az Európai Bizottság különböző vezetőit és biztosait"

– tette hozzá a politikus.

Brüsszel másfél éve tett ígéretével ellentétben még mindig nem adott egyetlen fillért sem a magyar határvédelemre, miközben a bevándorlást támogató "Soros-szervezeteket" bőkezűen támogatja – mondta a kormányszóvivő szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón. 

A kormányszóvivő felidézte továbbá, hogy az Európai Parlament (EP) idén januárban fogadta el azt a jelentést, amely szerint

a következő hét évben megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását, így azok még több migránst tudnának behozni Európába. Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk"

– jelentette ki, hozzátéve, hogy Brüsszel legitimitása "gyenge lábakon áll", ezért nem kellene közvetlenül civil szervezeteket támogatnia, azt meg tudják tenni a nemzetállamok.

Hollik István kérdésekre válaszolva elmondta, a bevándorláspárti politikusok bevándorlók behozatalával gyarapítanák Magyarország népességét, nem pedig családpolitikai intézkedésekkel, ahogy a kormány. A magyar kabinet ugyanis mindent megtesz a családok megerősítésért, azért, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen egyet a szegénységgel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére