Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A belföldi turizmus legerősebb időszaka jöhet

888.hu, MTI

2021.04.12. 11:30

A magyarok nagy része az idén is szeretne nyaralni, és túlnyomó többségük ezt az országhatáron belül szeretné megtenni. Egy új kutatás szerint a Balaton sohasem tapasztalt népszerűségnek örvend.

 

Az Everguest vendéglátóipari menedzsment- és tanácsadó cég kutatásából kiderül, hogy aki az elmúlt években járt nyaralni, az idén is Magyarországot részesíti előnyben, és a külföldi utazások helyett itthon töltené szabadidejét.

A megkérdezettek 71,7 százaléka belföldön szeretne nyaralni,

a koronavírus visszaszorulása esetén a válaszadók 10,7 százaléka külföldre, 40,2 százaléka belföldre, 20,8 százaléka pedig külföldre és belföldre is utazna nyaralás céljából úgy, hogy legalább egy éjszakát távol tölt az otthonától. Ezzel szemben 18,4 százalék határozottan nem szeretne utazni, 9,8 százalék bizonytalan a kérdésben.

A válaszadók több mint kétharmada kíván az idén is a Balatonon nyaralni.

Az idén a turizmus másik nagy nyertese Budapest lehet, ahová minden ötödik magyar menne. Ha a koronavírus visszaszorításával újra beindulnak a programok, és kinyitnak a szórakozóhelyek, akár több mint egymillió magyar belföldi vendégre is számíthat a főváros.

A kutatást végző szakember kifejtette: Budapesten a belföldi vendégkör a korábbi forgalmat nem pótolhatja, de megfelelő intézkedések bevezetésével elengedő lehet ahhoz, hogy újrainduljon a fővárosi turizmus és az utazókra épülő szolgáltató és vendéglátó szektor.

A turisztikai tanácsadó ügyvezető igazgatója szerint a hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv, és a magyarok hajlandóak lesznek többet költeni belföldi utazásaik során.

Nyáron fellélegezhet tehát a turizmus és a vendéglátás, ha időben vissza tudjuk szorítani a koronavírus terjedését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére